Află POVESTEA COPILULUI SĂRAC care a ajuns CERCETĂTOR la NASA.

Totul s-a întâmpat cu zeci de ani în urmă. Povestea aceasta merită citită de toţi românii care se mândresc cu originea lor. Într-un sat uitat de lume, Firijba Valcii, trăia o familie săracă şi numeroasă. Tatăl era de meserie tăietor de lemne şi mama casnică. Alexandru Chimba era unul ditre copiii acestei familii numeroase. Încă din şcoala gimnazială, profesorii şi-au dat seama că viitorul elevului Alexandru era pecetluită şi într-o zi o să ajungă om mare, iubea prea mult stelele ca să nu se întâmple aşa.

La sfârşitul războiului, tânărul Alexandru avea vârsta de 11 ani şi a fost trimis de părintele său să facă şcoala gimnazială la Râmnicu Vâlcea, doar că paşii l-au purtat spre Bucureşti. În clasa a X-a, elevul Alexandru era atât de bun la învăţătură încât analiza teorii despre meteoriţi, despre galaxii, iar copilul sărac din Firijba era deja considerat un geniu.

În anul doi de facultate (matematică) Alexandru a dispărut fără urmă chiar înainte de Crăciun. Viaţa şi-a urmat cursul firesc iar în anul 1990, pe drumurile prafuite şi pline de gropi apărea o maşină frumoasă de culoare albă, din care cobora un bărbat înlat, frumos, cu părul grizonat, iar femeile aflate în faţa porţilor l-au recunoscut imediat: „Lixandru lui Uca? Tu esti Lixandru a’ lui Uca?”

Da, era el, Alexandru Chimba, ajunsese să lucreze în cadrul NASA şi trăia în Maine. Se povesteşte că a fost unul dintre cei care au pregătit programul Mars Pathfinder, relatează râmnicuvâlceaweek.ro. Din nefericire până astăzi, romanii nu au ajuns să îi afle povestea impresionantă. O poveste de viaţă a unui tânăr care a pornit dintr-un sat uitat de lume şi a ajuns printre stele să le cerceteze.

„Ar fi o şansă, satul este deja părăsit, noi am dus drumul până la intrare. Dar este o minune, un sat virgin în mijloc de pădure. Depinde foarte mult care sunt intenţiile domnului Alexandru. Oricum, doreşte să se reîntoarcă aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabără de pictură, de teatru etc”, spune primarul Constantin Şerban.

Sursă articol.