UMILITOR! Românii Care Vin Acasă De Sărbători, Primiţi cu Aglomeraţie La Frontieră

Mii de autoturisme în care se află în special muncitori români care revin în ţară de sărbători aşteaptă în coloane la intrarea în ţară pe la PTF Nădlac II (A1), aglomeraţia fiind cauzată de controale amănunţite derulate pentru prevenirea migraţiei şi a unor ameninţări la adresa securităţii interne, relatează gazetaderomania.co.uk

coada

Aglomeraţia la intrarea în România dinspre Ungaria a apărut încă de vineri, însă în cursul zilei de sâmbătă coloanele de maşini formate pe teritoriul ungar au ajuns şi la 15 kilometri, conform relatărilor şoferilor, care spun că au aşteptat între cinci şi şase ore pentru a ajunge la controlul documentelor.

“Am făcut din Germania până la Nădlac şase ore şi ca să intru în ţară am mai stat încă şase ore. Ne-au verificat bagajele şi maşina şi toată lumea e verificată, motiv pentru care se formează cozi”, a declarat un român care lucrează în Germania şi a venit acasă de sărbători.

“Scopul acestor controale amănunţite este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din statele aflate în zone de conflict care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”, a declarat Daniel Iancu.

Potrivit sursei citate, aglomeraţia pe sensul de intrare în ţară se va menţine şi în următoarele zile, până înainte de Crăciun, fiind perioada în care muncitorii români care lucrează în străinătate vin în vacanţă.

Iancu a precizat că, sâmbătă seara, a început să se aglomereze şi PTF Nădlac I (DN 7), unde, de asemenea, au fost suplimentate personalul de control şi numărul de benzi de intrare.

Pentru evitarea aglomeraţiei, Poliţia de Frontieră le recomandă celor care aşteaptă musafiri din străinătate să le transmită acestora să folosească alte puncte de intrare în ţară, mai puţin aglomerate, precum Turnu, Vărşand, Salonta sau Borş.

Coada de maşini este de peste 10 kilometri pe sensul de intrare în ţară şi începe din zona localităţii ungare Mako.

Mai multe informaţii pe: www.mediafax.ro