Cioloş este „SOMAT” să ELIMINE majorarea de 70% a salariilor „NESIMŢITE” ale demnitarilor

România este o ţară unde aproximativ 40% din populaţie trăieşte la limita sărăciei. Anul trecut, în vară, parlamentarii acestei ţări sărace au hotărât să-şi majoreze salariile şi aşa nesimţite, cu 70%. După mai multe controverse şi cu un ochi la „Opinia Publică”, majorarea s-a efectuat.

Majorarea a fost făcută şi aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă semnată de premierul interimar de la acea vreme, Gabriel Oprea. Cu toate acestea, ordonanţa care a făcut atâta vâlvă a fost respinsă de Senat pe la mijlocul lunii noiembrie, numai că cei de la Camera Deputaţilor nu s-au grăbit să dea votul final, motiv pentru care şi acum ordonanţa este încă în vigoare. Astfel, Preşedintele, premierul, miniştrii sau şefii serviciilor secrete câştigă în continuare salarii de peste 4000 de euro pe lună.

Pentru acest motiv, senatorul PSD Şerban Nicolae, s-a supărat atât de tare încât a încercat să-l caute pe premierul Cioloş, pentru a-i propune o modalitate de a elimina imediat această ordonanţă. Contactat în această săptămână de postul Antena 3, senatorul Şerban Nicolae a declarat că l-a căutat în urmă cu o săptămână pe premier, tocmai pentru a-i cere emiterea unei ordonanţe care să abroge OUG privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, însă premierul nu a fost găsit. Din această cauză, senatorul în somează pe premier, printr-un mesaj public să ia masuri:

”În urmă cu o săptămână, v-am căutat telefonic, la cabinet. Pe o temă de interes public, ca senator. Nu ştiu dacă vi s-a spus. M-am prezentat şi am lăsat numărul de telefon. Nu mai este cazul să aştept.

Vă solicit emiterea unei ordonanţe prin care să abrogaţi Ordonanţa Guvernului nr. 14/2015, care a majorat indemnizaţiile unor demnitari. Sunt multe motivele pentru care O.G. nr 14/2015 nu trebuia emisă vreodată. Senatul, ca primă Cameră sesizată, a adoptat legea pentru respingerea O.G.14/2015, cei în cauză urmând ca, de la data intrării acesteia în vigoare, să revină la indemnizaţiile anterioare. Procedura legislativă este pe rolul Camerei Deputaţilor şi nu va putea fi finalizată mai devreme de jumătatea lunii februarie, după reluarea sesiunii parlamentare ordinare.

Nu există niciun motiv rezonabil, niciun interes legitim şi nicio justificare morală pentru a aştepta. Există, însă, toate argumentele pentru a abroga urgent O.G. nr. 14/2015, astfel încăt, de la 1 ianuarie 2016, indemnizaţiile vizate să revină la cuantumurile anterioare. E legal, legitim şi moral să faceţi aşa ceva. Şi urgent. Şi să ştiţi că aveaţi toate condiţiile pentru a fixa salariul minim la 1.200 lei, de la 1 ianuarie 2016. E bine să aveţi încredere în ţara pe care o guvernaţi”, a scris, pe 30 decembrie 2015, senatorul PSD Şerban Nicolae, pe pagina sa de Facebook.

Sursă articol.