Familie de români din Spania, prinsă de Garda Civilă cum îşi vindea fata de 15 ani. Vezi cât valora tânăra…

Orice persoană, fie el şi părinte natural, nu are voie să-şi vândă copii sub nicio formă, fapta fiind încadrată la infracţiunea de „trafic de persoane”. Doi români stabiliți în Spania, au negociat pentru vânzarea fiicei lor de numai 15 ani pentru 3.500 de euro, 100 de sticle de whisky, două oi și un porc. Tânăra trebuia să ajungă la un clan de conaţionali din Asturias, unde minora să se căsătorească cu băiatul lor de 16 ani. Serviciile Sociale și de Garda Civilă din localitate, au fost anunţate de un colaborator care a auzit discuții referitoare la situația în care se aflau fetele ce trebuiau vândute.

În urma cercetărilor efectuate de organele competente, au fost descoperite întregi rețele de români care se întindeau din sudul până în nordul Spaniei. Serviciile Sociale și de Garda Civilă au determinat salvarea unei fetiţe de doar 13 ani de la o posibila vânzare, relatează ediţia online jurnalul.ro

Autoritățile spaniole au declarat jurnaliștilor de la ABC că părinții fetelor au fost arestați pentru trafic de ființe umane, constrângeri și amenințări, dar în momentul de față sunt judecați în libertate. Cele două victime se află într-un centru pentru minori încă din ziua în care calvarul lor a fost adus la cunoștința oamenilor legii. Sursă foto. Sursă articol.