Deshidratați și subnutriți, TREI ROMÂNI au EVADAT dintr-un lagăr de muncă forțată din Italia

O patrulă de carabinieri din zona Ottana, se aflau pe autostrada 131 care duce către Nuoro, când au văzut trei români aflați la capătul puterilor, mărșăluind cu hainele rupte, după o lună de captivitate petrecută într-o stână de animale.

Conform celo scrise de tabloidul italian Il Messaggero, cei trei români, doi în vârstă de 25 de ani și unul de 56 de ani, se aflau la cinci kilometri de Nuoro când au fost văzuţi și opriți de o patrulă de poliție, care sesizase starea deplorabilă în care se aflau aceştia. Deshidratați și subnutriți, cei trei au povestit cu lux de amănunte polițiștilor, o poveste aproape incredibilă, trăită în lagărele de muncă din Sardinia.

Din cele povestite de cei trei, polițiștii italieni au aflat că românii evadaseră dintr-un lagăr de muncă forțată din zona Sardinia, unde au muncit timp de aproximativ o lună, fiind ținuți flămânzi și exploatați la maxim de persoana care îi angajase să aibă grijă de o stână de animale. Cazul acestora a fost considerat grav şi va fi anchetat de directorul poliției din Nuoro, care s-a angajat că va face verificări și controale mai ample în zona Mandrolisai, unde ar fi identificate mai multe stâne de animale care folosesc mână de lucru provenită din Estul Europei.

Când echipajul de poliție i-a văzut pe cei trei români, aceştia parcurseseră aproape 100 de kilometri pe jos fiind într-o formă de degradare fizică totală. Imediat, românii au fost transportați de urgență la spitalul San Francesco, unde au fost puși pe picioare de către personalul medical calificat, după care au fost transportați la un centru social al comunității din Nuoro. Autorităţile italiene au demarat investigaţiile necesare pentru aflarea adevărului, timp în care românii vor rămâne sub observație.

Din declaraţiile date de către aceştia, reiese că un patron italian din Sardinia le-a promis un loc de muncă și o perioadă de acomodare, însă la fața locului lucrurile au luat o întorsătură foarte gravă. Muncitorii români au fost tratați inuman şi nu au primit niciun ban pentru munca prestată. Autorităţile au mai stabilit că ei lucrau la negru, de dimineața până noaptea târziu și deși munca era foarte solicitantă, nu primeau decât o amărâtă de masă zilnică, care nu le ajungeau să poata fi apţi de muncă în continuare.

Fiind la capătul răbdării ei au hotărât să evadeze din acest lagăr duminică, pe 29 mai şi să parcurgă pe jos o distanţă considerabil de mare pentru a scăpa de chinurile la care erau supuşi. Ancheta autorităţilor italiene este în plină desfăşurare, iar pe baza declaraţiilor date de alţi martori se va stabili dacă în zona respectivă există o grupare organizată care exploatează muncitori proveniți din Estul Europei. Sursa foto.

Citiţi mai multe informaţii pe portalul ro.blastingnews.com