De la 1 iulie, Guvernul ne dă TICHETE de VACANŢĂ. Bugetarii NU PRIMESC, anunţă CIOLOŞ.

Primele vouchere de vacanţă pentru angajaţi au fost deja tipărite. Aceștia și-ar putea plăti următorul concediu cu tichete de vacanţă de la 1 iulie 2016.

Angajatorii au început să le ofere salariaţilor, în loc de prime, tichete de vacanţă. Valoarea lor maximă nu trebuie să depăşească şase salarii minime, adică aproximativ 6.300 de lei.

Tichetele pot fi folosite doar în staţiunile din ţară şi sunt nominale. Într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la astfel de vouchere şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă, scrie eskape.ro citând portalul a1.ro.

Primele vouchere de vacanţă au ajuns deja la firmele ale căror patroni le-au inclus în pachetul salarial. Iar în avantaj ies mai ales companiile – sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele pe care le plătesc angajatorii.

Angajații trebuie să se adreseze la contabilitatea instituției în care lucrează pentru a cere tichetele de vacanță.

Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, dar, în mediul privat, acordarea acestor vouchere rămâne la latitudinea angajatorului.

Din păcate, în acest an, Guvernul Cioloș a anunțat că aceste tichete de vacanță nu se vor oferi și bugetarilor.

Mai multe informaţii interesante citiţi pe portalul eskape.ro