A murit Radu Câmpeanu. Președintele fondator al Partidului Național Liberal avea 94 de ani

PNL a anunţat că primul preşedintele al partidului Radu Câmpeanu, a încetat din viaţă.

Radu Câmpeanu, președintele fondator al Partidului Național Liberal (PNL) imediat după Revoluție, s-a stins din viaţă astăzi, la vârsta de 94 de ani. Anunțul a fost făcut de PNL prin intermediul paginii de Facebook.

„Anunțăm cu mâhnire că seniorul liberal, Radu Câmpeanu, a încetat astăzi din viață. Rămâne în inimile noastre ca primul președinte al partidului după 1989, cel care a reînființat PNL după cumplita perioadă comunistă și anii petrecuți în închisoare ca deținut politic. Suntem cu toții alături de familia îndoliată”.

Radu Câmpeanu a fost primul președinte al PNL după Revoluția din decembrie 1989. În perioada 31 martie 1990 — 28 februarie 1993 a fost președinte al PNL, iar între 9 februarie — 11 mai 1990, vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN).

Fostul liberal a candidat la primele alegeri prezidențiale, după căderea comunismului, fiind învins la vot de Ion Iliescu. La 3 noiembrie 1996, a candidat din nou la președinția României, din partea Alianței Național Liberal Ecologiste (formată din PNL-Câmpeanu și Partidul Alternativa Verde-Ecologiștii), obținând 0,5% din voturile valabil exprimate.

campeanu radu 04

În ultimii ani de viață, Radu Câmpeanu a fost diagnosticat cu Alzheimer.  Sursă articol: Portalul de informații LIBERTATEA