Video! Italia zguduită de cel mai puternic seism din ultimii 36 de ani.

Un nou seism puternic a lovit duminică dimineaţă centrul Italiei, a anunţat Institutul american USGS. Cutremurul a provocat dărâmarea unor clădiri. Nu există decese, însă mai multe persoane au fost rănite.

Seismul a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter şi a avut epicentrul la sud-est de Perugia.  Curemurul s-a produs la 7 şi 40 de minute ora locală şi a fost resimţit în toată peninsula, dar şi la Roma, unde lumea a ieşit în stradă de frica unor noi replici.  În zonele afectate locuiesc mii de români.

„Locuiesc la etajul 7. Când a început cutremurul am crezut că blocul se va dărâma. Toată lumea este în stradă. Nu a picat nimic, dar ştiu că metroul este suspendat. Acum încercăm să luăm legatura unii cu alţii”, a povestit Maria, o româncă stabilită la Roma.

MAE recomandă cetăţenilor români din zonele afectate să informeze familia cu privire la situţia lor în urma seismului.  Autorităţile italiene strâng informaţii despre dezastru, situaţia este critică în zona epicentrului, unde sunt localităţi întregi distruse. Sursă articol: Portalul de ştiri ROMANIA TV.net  Sursa foto