Satul din România în care mașinile ar putea fi interzise.

Turiștii care vor vizita satul Viscri din județul Brașov, în perioada aprilie-octombrie, nu vor mai avea voie să-și folosească mașinile. Ei vor trebui să-și lase mașinile la marginea satului și vor fi transportați cu căruțele până în centru.

Măsura a fost introdusă pentru a nu distruge autenticitatea satului, după ce unii turiști s-au plâns de faptul că autoturismele parcate de o parte și e alta a drumului face ca satul să-și piardă din strălucire, a declarat consilierul județean Caroline Fernolend, expert la Consiliul Europei pentru Convenția de la Faro-Portugalia, pentru Agerpres.

„În acest an, 35.000 de turiști au vizitat satul Viscri, în creștere față de anul trecut. Acești turiști au creat probleme infrastructurii satului, animalelor care merg sau vin de la pășunat, având în vedere că mașinile sunt parcate pe marginea drumului, iar spațiul de deplasare s-a îngustat. Animalele nu mai pot bea apă din locurile special amenajate la marginea drumului din cauza mașinilor. Acesta a fost motivul pentru care am apelat la specialiști de la Comisia Europeană pentru a ne ajuta să facem un fel de Regulament care să fie acceptat atât de comunitate, cât și de turiștii care vor ajunge la Viscri, pentru a nu distruge autenticitatea satului, pentru a nu distruge acele lucruri pentru care vin oamenii să le vadă. Intenționăm să nu mai dăm voie mașinilor să intre în sat, în perioada aprilie-octombrie, când vin turiștii la Viscri”, a explicat Caroline Fernolend.

Consilierul mai spune că în viitorul apropiat, vor fi create peste 150 de locuri de parcare, la marginea satului, iar de aici turiștii vor fi transportați cu 25 de căruțe spre obiectivele turistice.

Cel mai important punct de atracție este Cetatea din Viscri situată pe drumul ce leagă Brașovul de Sighișoara, înscrisă în Patrimoniul UNESCO din 1999, iar turiștii vor avea un traseu mai scurt și va exista și o hartă în care vor fi cuprinse pensiunile, magazinele și meșteșugarii, devenită în timp extrem de apreciată de turiști din țară și străinătate. Sursă articol: Portalul de informații DIGI24