Presedintele Klaus Iohannis îl vrea pe Sorin Grindeanu în funcţia de PREMIER.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu ca premier al României. El a fost de acord cu a doua propunere înaintată de PSD şi ALDE, după ce a refuzat-o pe Sevil Shhaideh.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata„, anunta Administratia Prezidentiala.

Caransebeşeanul Sorin Grindeanu a fost consilier local în perioada 2004-2008. Din iunie 2008 până în ianuarie 2013, a fost viceprimar al Timişoarei. În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, Sorin Grindeanu a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 37 Timiş, colegiul uninominal nr. 2. În perioafa 17 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015, Grindeanu a fost ministru pentru Societatea Informaţională. În urma alegerilor locale din 5 iunie 2016, Sorin Grindeanu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din partea PSD.