Care sunt SALARIILE MINIME din Italia pentru 2017, prevăzute de Contractul Colectiv Național de Muncă

Ministerul Politicilor Sociale din Italia a aprobat noile retribuții minime prevăzute pentru persoanele care muncesc în Italia, în sectorul serviciilor familiare, curățenie, îngrijire de bătrâni dar și baby sitter, denumite „colf, badanti și baby sitter”, scriu cei de la rotalianul.com

Noul contract care prevede aceste salarii minime, derivate din modificarea costului de trai (art. 36 CCNL Lavoro Domestico), a fost decis și semnat în data de 20 ianuarie, 2017, de către reprezentanții sindicatelor și angajatorilor (DOMINA, Fidaldo, Filcams CGIL, Fisascat CISL, UILTuCS și Federcolf) și au intrat în vigoare de la data de 1 ianuarie, 2017. Asta înseamnă că măririle, deși foarte mici în comparație cu anul trecut, vor fi reflectate în „busta paga” pe care o veți primi în luna februarie, 2017, și care va reprezenta salariul pe luna ianuarie, 2017.

Iată care sunt noile salarii minime pentru „colf, badanti și baby sitter”, valabile pentru anul 2017, prezentate de site-ul www.colf.info. Puteți consulta și articolul oficial publicat de Ministerul Politicilor Sociale din Italia la acest link.

În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații în ceea ce privește aceste modificări sau dacă salariul dumneavoastră este mai mic decât salariul minim stabilit în Contractul Colectiv Național de Muncă (CCNL – Contratto Collettivo Nazionale di Lavoro), vă sfătuim să vă prezentați la cel mai apropiat centru CAF din zona unde locuiți sau lucrați și să discutați cu specialiștii de acolo. Pentru a afla care este cel mai apropiat sediu CAF CISL din zona dumneavoastră, puteți accesa acest link.

Vă invităm să consultați, de asemenea, și celelalte articole de interes pentru muncitorii din Italia și nu numai, prezentate în josul paginii, sub tabela cu salariile minime.

Autor articol Mihai Diaconu Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul de informaţii rotalianul.com