Este un OZN? – Filmarea controversată care a iscat „discuţii intense” în mediul online. VIDEO

În mediul online apar zilnic imagini şi filmări video pe baza cărora se pot dezvolta discuţii interminabile. De multe ori, filmările încărcate pe canalul YouTube sunt descrise în amănunt si poartă semnătura celor care au realizat acel lucru. Deoarece majoritatea internauţilor sunt fanii unor curente de opinie diferite, orice video nou apărut, captează interesul tuturor şi de aici încep discuţiile constructive pe baza subiectului în cauză.

De curând, o meduză care seamănă foarte mult cu un OZN a fost filmată recent de o echipă de biologi marini de la U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), informează Huffington Post, scriu cei de la a1.ro

Deşi aceste meduze sunt filmate şi fotografiate extrem de rar, specia – ale cărei exemplare trăiesc la adâncimi foarte mari – este deja cunoscută, iar denumirea ei ştiinţifică este Rhopalonematid trachymedusa.

Filmarea a fost realizată săptămâna trecută de cercetătorii aflaţi la bordul Okeanos Explorer, un rover submarin administrat de NOAA, în timpul unei misiuni de explorare a Sanctuarului Naţional Marin din teritoriul insular Samoa Americană.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, meduzele din această specie au două seturi de tentacule – un set care le propulsează în sus şi un set care le ajută să se scufunde.

Motivul aflat în spatele acestei particularităţi anatomice nu este deocamdată cunoscut.

Sanctuarul Naţional Marin din teritoriul insular Samoa Americană acoperă o suprafaţă de 35.175 de kilometri pătraţi, în care se află numeroase recife coraliene la mică distanţă faţă de ţărm şi întinderi uriaşe de apă, în largul arhipelagului samoan din Pacificul de Sud.

Misiunea biologilor marini americani va continua până la sfârşitul lunii aprilie. Citeşte continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro Sursă video: SciNews