Un bucătar român a inventat parfumul comestibil.

A fost inventat parfumul comestibil.

Cosmin Toma, un bucătar din Alba Iulia a inventat ”parfumul comestibil”. Parfumul poate fi folosit atât pentru mâncărurile dulci, cât și pentru corp.

Toma are 18 ani de experiență în domeniu și e cunoscut pentru creativitatea sa. Chef-ul și-a făcut un obicei în a da o notă de personală mâncărurilor pe care le prepară.

Are miros de lavandă, fenicul și puțină mentă sălbatică. Combinate și lăsate la macerat timp de două săptămâni, ingredientele dau naștere acestui parfum unic în lume. Parfumul «Vert de Toma» e un parfum comestibil pentru el, ea și deserturi. Poate fi folosit și pentru corp, în loc de aftershave”, spune Cosmin Toma.
Toma susține că parfumul a fost testat deja pe clienți, la un restaurant din Sebeș, unde a avut succes.
”Are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, cum ar fi pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate deserturile”, mai spune acesta.

Chef-ul refuză să facă publică rețeta parfumului.  Sursă articol: Portalul de informații Click!