O româncă de 19 ani a fost abuzată sexual de un italian de 74 de ani. Aceasta îl denunță cu ajutorul emisiunii Le Iene

Faptele pe care urmează să vi le prezentăm în acest articol au fost inițial prezentate de binecunoscuta emisiune italiană „Le Iene”, în data de 12 aprilie 2017, și ținem să vă avertizăm că pentru foarte multe persoane, în special femei care sunt mame, aceste fapte vor putea fi foarte greu de urmărit, la fel cum au fost și pentru noi, scriu cei de la rotalianul.com

Cu toate acestea, vă rugăm să citiți totul până la capăt și să urmăriți, mai ales, reportajul prezentat de echipa Le Iene pentru a înțelege gravitatea situațiilor de acest gen și cât de multă atenție trebuie să oferim copiilor noștri pentru a evita să se ajungă într-un astfel de context.

Ana Maria are 19 ani și se află în Italia de la vârsta de 12 ani însă chinurile pentru tânăra noastră conațională au început de la o vârstă foarte fragedă, când se afla încă în România. Datorită violențelor la care era supusă din partea soțului, mama Ana Mariei a plecat de acasă pe când aceasta avea doar 7 ani, Ana Maria și fratele său fiind constrânși să rămână cu tatăl lor.

De-a lungul anilor, Ana Maria a fost abuzată sexual chiar de tatăl său, așa cum povestește tânăra reporterului de la Le Iene dar fiind la o vârstă atât de fragedă, micuța Ana Maria de atunci nu a reușit să înțeleagă ce se întâmplă sau dacă este normal. La acest fapt a contribuit și modul înșelător în care tatăl, abuzând de aceasta, îi spunea că face asta pentru că o iubește.

La vârsta de 12 ani, însă, tatăl fetiței, din motive nespecificate încă, este arestat și dus la închisoare iar Ana Maria și fratele său ajung să locuiască din nou cu mama lor. După puțin timp, Ana Maria, fratele său și mama sa ajung în Italia dar lucrurile nu se îmbunătățesc deloc, ba chiar se înrăutățesc.

Ajunși în Italia, în localitatea Catania, aceștia sunt nevoiți să locuiască într-o casă abandonată, împreună cu alte familii. Pentru a o ajuta pe mama sa cu banii, Ana Maria merge și cerșește în fața unor magazine dar serviciile sociale din Italia o iau pe micuța Ana Maria de atunci în grijă și o pun într-o structură protejată, cerând mamei sale să își găsească un loc de muncă și o casă pentru a-și putea întreține familia și a o trimite pe Ana Maria la școală.

Mama fetiței încearcă, așadar, să își aducă fiica din nou lângă ea și apelează la ajutorul unui bărbat italian, Mario Puglisi, care i-a făcut un contract de muncă și i-a oferit o casă în chirie. Ana Maria se întoarce astfel lângă mama sa iar bărbatul italian care le ajută devine un prieten apropiat al celor două.

După câteva săptămâni, însă, bărbatul a început să abuzeze sexual de micuța Ana Maria, care la acea dată avea numai 13 ani. Cu scuza că o iubește, bărbatul, care pe atunci avea aproape 70 de ani, începe să abuzeze sexual de Ana Maria tot mai des, profitând de confuzia micuței care nu reușea să înțeleagă ceea e se întâmplă.

Ceea ce povestește tânăra Ana Maria reporterului de la Le Iene despre cum bărbatul italian, acum în vârstă de 74 de ani, o constrângea să facă sex cu el și profita de ignoranța și confuzia fetei, este îngrozitor. După ce tânăra a împlinit 15 de ani, acesta o obliga să facă sex cu el de fiecare dată când o vedea iar detaliile date de Ana Maria despre aceste raporturi avute cu bărbatul sunt de nedescris.

Deși Ana Maria a încercat de mai multe ori să refuze să aibă un raport sexual cu Mario Puglisi, acesta o șantaja de fiecare dată spunându-i că dacă are o casă și nu le lipsește nimic, e totul datorită lui. Iar tinerei românce i-a fost teamă să-i povestească mamei sale despre ce-i face bărbatul fiindcă bănuia că nu va fi crezută, în special după ce acesta a ajutat-o pe mama ei cu locul de muncă și casa.

Ajunsă astăzi la vârsta de 19 ani, Ana Maria decide să pună capăt acestor chinuri și să împiedice ca pe viitor Mario Puglisi să mai profite vreodată de altă minoră, motiv pentru care a cerut ajutorul emisiunii Le Iene. Astfel, tânăra noastră conațională, ajutată de reporterul Le Iene, stabilește o întâlnire cu Puglisi și merge să-l înfrunte. De această dată, însă, Ana Maria are și o cameră ascunsă la ea cu care înregistrează toată discuția și mărturiile bărbatului despre raporturile sexuale dintre aceștia.

Cuprinsă de frică, Ana Maria își ia inima în dinți și dă ochii din nou cu Puglisi, căruia îi cere explicații pentru toate abuzurile și suferințele provocate în toți acești ani, așa cum se poate vedea în înregistrarea video de mai jos. După o discuție aprinsă între cei doi, discuție în care Puglisi confirmă acuzațiile tinerei noastre conaționale, intervine reporterul Le Iene care îl încolțește pe acesta cu întrebări despre abuzurile sexuale aplicate de acesta în perioada în care Ana Maria era încă minoră.

Printre altele, în discuția cu reporterul, Puglisi spune că a mai fost în închisoare în trecut, pentru crimă, dar nu recunoaște nimic din ceea ce a confirmat cu numai câteva minute înainte în fața Ana Mariei, nici măcar atunci când tânăra este invitată de reporter să-l înfrunte din nou.

Într-un final, Puglisi face chiar și o afirmație rasistă la adresa femeilor românce: „Aceste românce te provoacă în toate modurile posibile, în toate modurile posibile”, afirmând apoi că Ana Maria, la numai 13 ani îl provoca pe acesta să întrețină relații sexuale cu el.

„Domnule, cunoști acea rasă, cunoști această rasă… Sunt românce, domnule, nu sunt italiane și o fac cu oricine”, spune Mario Puglisi reporterului de la Le Iene.

Închisă discuția cu Puglisi, cu ochii în lacrimi și plină de frică, având în vedere că bărbatul care a abuzat sexual de ea ani de zile este încă în libertate și-i poate face rău ei sau familiei sale, Ana Maria, însoțită și încurajată de reportul Le Iene, merge să denunțe această bestie care, sperăm noi, își va petrece ultimele zile din viața sa într-o celulă de închisoare.

Vineri, 21 aprilie 2017, procurorul adjunct Marisa Scavo și procurorul substitut Cristoforo Alessandro Camerano au semnat ordinul de arest preventiv pentru Mario Puglisi, cu acuzația de violență sexuală. Bărbatul a mai fost condamnat în trecut pentru o violență sexuală care a avut loc în anul 2013 dar și pentru omor.

În finalul reportajului, echipa Le Iene face un apel la cine vrea să o ajute pe tânăra noastră conațională cu un loc mai bun de muncă sau cu orice altceva, specificând că Ana Maria se află acum în dificultate și lucrează 7 zile din 7 ca îngrijitoare de noapte, unde este plătită cu numai 350 de euro pe lună.

Oricine vrea să ofere o mână de ajutor tinerei Ana Maria și familiei sale, poate scrie un e-mail la leiene@unaiutoperannamaria.com sau trimiteți-ne un mesaj la contact@rotalianul.com pentru a vă pune în contact cu tânăra noastră conațională.

Iar noi ținem să vă reamintim, ca de obicei, datele de contact la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor, dacă vi se aduc la cunoștință:

  • Telefon 114: serviciul ”Emergenza Infantile” folosit în același scop, pentru a denunța astfel de cazuri;
  • Telefono Azzurro la numărul 196 96: la acest număr puteți primi sfaturi din partea profesioniștilor despre cum să procedați în astfel de cazuri;
  • site-ul www.azzurro.it: unde veți putea intra în contact cu profesioniștii de la Telefono Azzurro.
  • adresându-vă forțelor de ordine, carabinieri sau poliție – telefon 112: în caz de suspiciune a unui astfel de caz, pentru a fi luate măsuri, este nevoie de o reclamație, altfel instituțiile statului nu pot interveni.
  • Serviciile sociale comunale sau consilieri ASL: dacă primesc reclamații de acest gen, serviciile sociale au dreptul de a porni o anchetă socială și a prelua cazul, denunțând la carabinieri

Dacă doriţi sa vedeţi înregistrarea video a emisiunii o puteţi face AICI!

Autor articol: Mihai Diaconu  Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul rotalianul.com

Puteţi citi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilori din ITALIA pe: