Stiai ca SUPA de USTUROI este de 100 de ori mai puternica decat ANTIBIOTICELE? Vezi reteta!

Cine s-ar fi gândit că o simplă supă poate fi nu doar foarte gustoasă, ci și un remediu eficient pentru răceli, gripe și infecții? Cele trei ingrediente principale folosite în prepararea acestui „tratament” delicios sunt usturoiul, ceapa roșie, și cimbrul, scriu cei de la frunza-verde.ro

Potrivit HealthyFoodHouse.com, un studiu recent desfășurat la Universitatea din Washington a relevat că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele convenționale. De fapt, toate cele trei ingrediente au proprietăți curative, întăresc sistemul imunitar și țin la distanță bolile specifice sezonului rece. Universitatea din Washington a efectuat o serie de studii privind efectele unor alimente versus antibioticele uzuale, descoperind ca usturoiul prezinta efecte antibacteriene si antivirale incredibile.

Ingrediente necesare supa de usturoi

două cepe mari, tocate mărunt
45-50 căței de usturoi, curățați si striviti usor cu lama cutitului
– o linguriță de cimbru proaspăt tocat
– o ceașcă de smântână
– ierburi aromatice după gust: dafin, o lingurita de busuioc uscat
– o legatura de patrunjel proaspat
– două linguri ulei de măsline
– șase cești (250 ml) de supă limpede de pui, ca bază
– trei cești de crutoane
– 2 lingurite de unt

Supa de usturoi – Modul de preparare

Pune untul la topit intr-o tigaie, adauga uleiul de masline, si pune la calit ceapa. Dupa cateva minute pune usturoiul si caleste totul pentru 10 minute la foc mic. Intr-un vas pune supa de pui, adauga 500 mililitri de apa si pune toate ierburile (mai putin patrunjelul proaspat). Puteti adauga acum in oana si cimbrul insa daca vreti sa-i pastrati calitatile, ideal este sa-l adaugati la urma, impreuna cu patrunjelul proaspat. Cand clocoteste pune amestecul de ceapa si usturoi, cu tot cu sos. Acopera si fierbe la foc mic pentru 15 minute.

Cu un blender vertical transforma totul in crema. Adauga in supa de usturoi smantana proaspata. Potriveste gustul cu sare si piper. Lasa totul sa traga un clocot si da deoparte. Adauga cimbrul si patrunjelul tocat marunt si gata! Miraculoasa supa de usturoi este gata!

Se poate pastra 2-3 zile la frigider si se consuma o cana la fiecare masa.

Daca doriti ca aceasta supa sa fie dietetica, pentru ca tineti la silueta sau din alte motive va este recomandat sa evitati grasimile, puteti scoate din ingrediente untul si uleiul. Untul adaugat in supa insa va oferi o aroma aparte, alaturi de uleiul de masline.
Pofta buna sa aveti!

Articolul este preluat INTEGRAL de pe portalul frunza-verde.ro