ANUNŢ! Marea Britanie nu dorește reintroducerea vizelor de călătorie după BREXIT

Măsura controversata de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană încă naşte polemici ce sunt urmărite de milioane de muncitori veniţi la muncă în Regatul Unit. Majoritatea celor vizaţi de noile măsuri, sunt curioşi de cum va evolua situaţia politică şi dacă implementarea BREXIT-ului le va face viaţa mai complicată ca până acum. Astfel, se pare că Marea Britanie nu dorește reintroducerea vizelor de călătorie, după Brexit, însă abia din toamnă oficialii vor prezenta planul pentru sistemul britanic de emigrare.

Guvernul britanic condus de Theresa May, intenţionează să menţină călătoriile fără vize în Marea Britanie pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, chiar şi după Brexit, iar planurile pentru sistemul britanic de imigrare urmează să fie prezentate în toamnă, relatează cei de la evz.ro citând BBC News.

Deoarece, încă sunt discuţii aprise în privinţa muncitorilor străini, ministrul de Interne de la Londra doreşte ca vizitatorii din ţările Uniunii Europene să aibă nevoie doar de permisiunea de a lucra, de a studia sau de a se stabili în Marea Britanie. În prezent, cetăţenii UE beneficiază de astfel de libertăţi, fără restricţii, relatează Mediafax.

Există o temere referitoare la cât de mult va sta un cetăţean european în Marea Britanie şi cum va fi acesta urmărit de autorităţi dacă vizita lui în Regatul Unit va fi mult mai lungă decât a unui turist oarecare, deoarece şederea pe termen lung ar necesita eliberarea unei vize.

Marea Britanie a anunţat că vrea să evite reintroducerea controalelor la frontiera dintre regiunea britanică Irlanda de Nord cu Republica Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, după Brexit.

Sursă foto. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul evz.ro