Atentat în Barcelona. Patru români printre victime.

Un nou atac terorist a lovit din nou Europa. De data aceasta, ţinta a fost Barcelona. Patru români sunt printre victimele atentatului.

Sunt cel puţin treisprezece persoane decedate, iar alte 100 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, a anunţat preşedintele regiunii spaniole Catalonia.

Cel de-al patrlea român este într-o sub control, însă pronosticul în cazul lui rămâne rezervat.

”E un traumatism cranio-cerebral, cu hemoragie. (…) Într-o stare sub control, dar rezervat. Cu el nu se poate discuta pentru că e sub analgezice. E la secţia Urgenţe, dar urmează să îl ducă pe secţie. El are un traumatism cranio-cerebral, a avut o hemoragie. Vor vedea dacă a trecut sau dacă se face hematom, deci aici e problema. Şi mai are fracturi costale”, a declarat consulul României la Barcelona, Manuel Pleşa, pentru mediafax.ro.

Până în prezent se se cunoaște faptul că patru cetăţeni români, trei bărbaţi şi o femeie au ajuns la spital după ce au fost răniţi în atentatul de joi.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535+34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Până acum câteva ore, Ministerul Afacerilor Externe anunța că trei români răniți în atentatul de la Barcelona sunt în stare stabilă.

Unul dintre românii răniţi se afla pe celebrul bulevard Las Ramblas, când teroristul aflat la volanul furgonetei a intrat în plin în mulţime.

MAE reaminteşte cetăţenilor români afectaţi că pot solicita asistenţă consulară la telefonul Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Strainatate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă; sau la numerele de urgenţă ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 şi misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032. 

Autorităţile spaniole au anunţat că doi suspecţi au fost arestaţi în urma atacului terorist.

ISIS  a revendicat atacul. Sursă articol: Portalul de informaţii antena3.ro