Populaţia României scade îngrijorător! S-au născut cu 7.500 de copii mai puţin decât în 2016.

În toţi anii care au trecut, fiecare dintre noi am observat că suntem pe zi ce trece tot mai puţini. Foarte mulţi români au luat calea străinătăţii, iar acolo, româncele noastre au dat naştere la copii care sunt cetăţeni cu drepturi depline ai acelor state.

De ani de zile, campaniile electorale sunt presărate cu promisiuni de creştere a natalităţii prin implementarea unor programe de stimulare, fapt ce nu s-a întâmplat nici în ziua de astăzi.

Veşti nu tocmai bune vin de la Institutul Naţional de Statistică. În primele 7 luni s-au născut cu 7.500 de copii mai puţini decât în aceeaşi perioada a anului trecut. Creşte, în schimb, numărul deceselor, scriu cei de la stirileprotv.ro

Datele arată că de la un an la altul, România pierde populaţia echivalentă a unui oraş cu 100.000 de locuitori. Până acum, în afară de indemnizaţia pentru creşterea copilului, mai nou plafonată, nicio politică guvenamentală nu a susţinut concret, cu rezultate, creşterea natalităţii.

România mai are 19,6 milioane de locuitori, iar până în 2030 prognozele ONU estimează că vor fi sub 14 milioane de români. Sursă foto.