Armata Română ANGAJEAZĂ! Sunt disponibile aproximativ 2.000 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

MApN a anunțat că procesul de recrutare a rezerviştilor voluntari ai Armatei României va continua până la 20 octombrie.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul centrului militar județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente.

a) actul de identitate, în original şi în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul). De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Sunt disponibile aproximativ 2.000 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

Pentru alte detalii, cei interesaţi se pot adresa centrelor militare județene sau de sector. Adresele poștale și datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe pagina de internet dedicată recrutării, accesând http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact sau http://www.mapn.ro/contact/index.php.

Soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 384/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate.

Sursa FOTO. Surse articol: stireazilei.com şi Romani-buni.info

2 Comments on Armata Română ANGAJEAZĂ! Sunt disponibile aproximativ 2.000 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

  1. sunt niste mincinosi,te lasa sa iti faci dosarul tot si trebuie sa dai probele la liceul militar din Campul Lung Moldovenesc,iar acolo dupa ce iei probele la sfarsit iti vede un phiolog dosarul cu tot examenul si in dosar daca nu ai cel putin 200 de euro pici examenu.Eu am patit pe pielea mea in anul 2009, cel din fata mea a dat spaga si a trecut iar eu daca nu am dat spaga respins

  2. Varsta maxima???

Comments are closed.