Un român de 50 de ani a fost găsit mort la Gallarate. Acesta trăia în fostele ateliere mecanice ale căilor ferate.

Povestea românului este puţin cunoscută de cei care îi erau vecini. Acesta locuia în fostele ateliere mecanice ale căilor ferate (Officine FS) din Gallarate (Varese). Bărbatului i se spunea Giorgio sau Gheorghe şi a găsit fără documente de identitate. Avea vârsta de aproximativ 50 de ani iar în ziua aceea, au venit în locaţia mai sus amintită, carabinierii din Gallarate, pompierii, ambulanța și o automedicală, însă pentru bărbat – cetățean român – nu mai era nimic de făcut, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Alarma a fost dată de alte persoane care fac parte din ”comunitatea” de oameni fără adăpost care trăiesc în fostele ateliere mecanice de pe via Pacinotti, o amplă zonă din proprietatea FS, dezafectată din anul 1998. În urma investigaţiilor s-a stabilit că românului i s-a făcut rău şi că avea probleme de sănătate, accentuate considerabil de consumul de alcool. S-a mai stabilit că victima nu a decedat din cauza condiţiilor meteorologice, deoarece în zilele anterioare, temperaturile nu au fost deosebit de scăzute.

Bărbatul găsit fără suflare, încă rămâne fără un nume complet, doar Gheorghe – românul fără adăpost.

În urma anchetei s-a mai stabilit că acesta trăia la Gallarate de mai mulți ani, după o perioadă petrecută la Busto Arsizio, după cum imediat a povestit amicul său Daniel, care trăiește într-o rulotă de pe viaductul Mornera, la câțiva pași.

«Sunt persoane invizibile, care nu acceptă să plece deoarece se tem să nu piardă acel puțin pe care au reușit să și-l ia», spune consilierul pentru Servicii Sociale Paolo Bonicalzi. În urma primelor verificări ale Primăriei nu s-a dat de urma bărbatului, spune Bonicalzi.

Un posibil ajutor pentru identificarea sa l-ar putea da Silviu, un alt ”locatar” al rulotei. «Din păcate Silviu se află zilele acestea în România și nu se poate da de el», explică proprietarul rulotei. «Gheorghe îi spusese că este văduv dar că avea un fiu».

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul gazetaromaneasca.com