O elevă din Botoşani a devenit mamă la doar 13 ani. Medicii trag un semnal de alarmă: 95 de tinere adolescente au deveni mame în 2017

Cazul nu este unul singular, iar medicii trag un semnal de alarmă în aceasta privinţă. La sfârşitul anului 2017, o fetiţă de 13 ani din judeţul Botoşani, a devenit mamă. Din datele statistice se poate spune că acesta nu este un caz singular, dimpotrivă, fiind înregistrate tot mai multe naşteri la copile din ce în ce mai tinere.

Anul acesta, copila devenită mamă înainte de vreme va termina clasa a VIII-a. Planurile fetiţei erau, înainte, altele: să intre la un liceu bun, apoi să meargă la facultate, ca să devină profesoară, scriu cei de la stirileprotv.ro citând monitorulbt.ro.

Fenomenul naşterii la vârste fragede nu mai este o noutate la Botoşani, acest lucru întâmplându-se în mod frecvent…

Anul trecut, în evidentele autorităţilor au intrat 95 de botoşănence devenite mame înainte de a împlini 18 ani. Cea mai tânară dintre ele avea doar 13 ani, atunci când a fost dusă în sala de naşteri şi a trebuit să facă operaţia de cezariană, care i-a amputat pentru totdeauna copilăria.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă, în 2017 au mai intrat în rândul mamelor două copile în vârstă de 14 ani, 13 de 15 ani, 22 de 16 şi 55 în vârsta de 17.

”Din totalul mamelor minore care au născut în 2017, doar una a ajuns în centrul maternal. Celelalte au fost integrate în familie, fiind ajutate de părinţi să-şi crească micuţii”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro