Ministrul Sănătății: De la 1 Martie 2018, unii medici vor lua peste 4.000 de euro …

Reforma în sistemul de sănătate merge mai departe. Cu toate că multe dintre spitale se confruntă cu lipsa de personal, Ministerul Sănătăţii face eforturi considerabile pentru a aduce medicii buni în sistem şi prin majorarea salariilor se doreşte ca aceştia să nu mai plece pentru a profesa în ţările Uniunii Europene, scriu cei de la eskape.ro

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat într-o conferință de presă că salariile medicilor vor crește cu cel puțin 70% de la 1 Martie. Potrivit acesteia, unii medici vor lua peste 4.000 de euro, însă vor fi și situații în care salariile din sănătate vor scădea.

„3% cu probleme, dar nu cu probleme mari. Pentru consilieri salariile vor scădea cu aproximativ 23%. Consilierii la cabinetul demnitarului trebui să aibă acelaşi salariu. Ajustarea s-a făcut şi la nivelul funcţiior de conducere din minister”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a precizat că infirmierele vor avea, de la 1 martie, un salariu de 2.586 lei net, fără sporuri. De asemenea, un asistent medical cu studii superioare va avea un salariu de circa 3.000 de lei net.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul eskape.ro