Comunistul Ceauşescu era “toxic”

Toţi fugim după inedit şi declaraţii pompoase. Preşedintele Klaus Iohannis, este un om ce nu poate fi catalogat ca fiind unul ce poate face audienţă când are de declarat ceva. Nu aduce audienţă, dar poate să o provoace scriind. Klaus Iohannis şi-a exprimat într-un mod categoric, opinia cu privire la regimul comunist şi la temutul dictator Nicolae Ceauşescu. Cu toţii ne aşteptam ca preşedintele să declare cât de bine era să fi trăit în acele timpuri, cum fiecare om avea casa lui şi un serviciu de unde putea ieşi la pensie, dar nu este aşa.

Ceauşescu a fost un dictator “TOXIC”

Acestea sunt cuvintele scrise de preşedintele Iohannis în cartea sa autobiografică ”Pas cu pas”, care a fost lansată în timpul campaniei electorale din anul 2014. ”Sunt un anticomunist convins şi cred că omul Ceauşescu a fost unul dintre cei mai toxici români”, declară preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, în cartea ce s-a vândut în 15 mii de exemplare. Acesta a obişnuit cetăţenii cu discursuri fără exprimări dure şi fără exagerări, dar limbajul folosit în cartea sa despre fostul dictator, au fost catalogate ca fiind cele mai dure cuvinte exprimate vreodată de către Klaus Iohannis.

”Detestam pur şi simplu comunismul”

Klaus Iohannis se descrie în carte sa ca fiind un anticomunist convins. ”Şi eu, şi prietenii, şi colegii mei de şcoală îi detestam pur şi simplu pe comunişti şi întregul lor sistem”, Acesta adaugă însă că nu poate spune despre el că a fost un disident anticomunist. ”Doar i-am urât, nu i-am putut suferi. Atât… Eu am fost, cum am mai spus deja, un anticomunist în privat… Vă mai amintiţi cum ne trezeam la 4 dimineaţa pentru două sticle de lapte? Sau că de multe ori nu aveam ce să punem pe masă? Se pare că am uitat tocmai aceste lucruri!”

loading...