Preţul aurului este în scădere continuă

Specialiştii au emis avertizarea: Preţul aurului pe piaţa internaţională se va prăbuşi sub 1.000 de dolari pe uncie!

În ultimile 10 zile, preţul aurului este în continuă scădere. Mai mulţi specialişti ai preţiosului metal, au ieşit la rampă pentru a comenta evoluţia preţului la aur. David Weidner, cunoscut ca fiind omul de bază de la marketwatch.com este convins că, investiţia în aur nu se va opri acum, dar va înregistra scăderi semnificative, apoi vor exista momente când preţul aurului se va ridica încet şi cu mai puţină vervă din cauza concurenţei de pe piaţă a Bitcoinului.

Un pesimist în domeniul valorificării aurului, directorul de pe sectorul de cercetare de la Goldman Sachs estimează că acesta s-ar putea vinde sub 1.000 de dolari pe uncie. Pentru luna august, preţul unciei de aur este cotat la aproximativ 1,090 de dolari, un preţ destul de scăzut în comparaţie cu preconizările făcute de specialişti la începutul anului 2015. Jeff Currie a declarat pentru Bloomberg News că, “În acest moment piaţa structurală se consolidează în urma feedback-ului negativ înregistrat până acum”.

Predicţia acestuia este pesimistă iar scăderea este în opinia lui de -0,42%. Dacă evoluţia dolarului pe piaţa internaţională va rămâne la acest nivel, atunci şi preţul aurului se va menţine scăzut. Cea mai pesimistă predicţie în ceea ce priveşte aurul este de sub 1.000 de dolari, şi se încadrează în obiectivul pe 12 luni, unde valoarea aurului se va stabiliza în jurul valorii de 1.050 de dolari pe uncie.

Recentele cotaţii ale preţiosului metal galben sunt cele mai scăzute din ultimii cinci ani de zile, ceea ce descurajează investiţiile pe perioada următoare. Din partea Forex.com, analistul tehnic Fawad Razaqzada este de acord cu predicţia cotaţiilor pe următoarele luni, acesta având totuşi semne de întrebare pe termenele mai lungi, fiind convins că piaţa de tranzacţionare a aurului a avut puterea să-şi revină de fiecare dată şi să devină din ce în ce mai puternică.

loading...