Nu Violului! Opinia publică cere să se facă dreptate, măcar prin explicaţia a ceea ce înseamnă noţiunea “violului”

De câteva zile, mass-media din România a prezentat lumii întregi, cazul “violului” din comuna vasluiană Văleni. Părerile au început să apară încă de la primele prezenţe pe micile ecrane ale celor 7 presupuşi violatori, iar indignarea tuturor a atins punctul culminant în momentul când s-a observat că, mulţi cetăţeni din localitate erau oarecum imuni la cuvântul “viol”, chiar fiind indignaţi de câtă atenţie se dă unui asemenea subiect.violÎn primele zile, reacţia cetăţenilor era aceea de a se ascunde cumva faptele celor 7 băieţi şi minimalizarea însemnătăţii violului. Explozia pe micul ecran de televiziune a avut o oarecare însemnătate, iar destul de multă lume ( în special bărbaţi ), au început să realizeze cât de grav poate fi un viol şi de ce este important ca cei care l-au înfăptuit să fie condamnaţi. De curând, un englez şi un grup de 6 cetăţeni ieşeni, au ajuns la Văleni tocmai pentru a le explica oamenilor că „Nu înseamnă NU“.

Aceştia au venit îmbrăcaţi în tricouri pe care se putea citi “Nu Violului”, scrie ediţia online a cotidianului Adevărul. David Medic Ashfort este reprezentantul organizaţiei „Woman’s Aid“ şi a venit tocmai din Marea Britanie, pentru a se întâlni cu sătenii pe care îi vedea zilnic la televizor şi care făceau zid de apărare pentru cei 7 băieţi implicaţi în teribilul viol. Acesta este familiarizat cu ceea ce însemnă România, deoarece cu un grup de romăni care au muncit cinstit în Anglia, au reuşit să construiască trei case de locuit pentru mai mulţi copii săraci din judeţul Iaşi.

După ce s-au încheiat discuţiile cu localnicii din Văleni, concluzia nu a fost una foarte îmbucurătoare, deoarece încă nu s-a ajuns la un consens comun în ceea ce priveşte fapta “violului”, iar tinerii veniţi de la Iaşi au declarat că nu au reuşit să schimbe mentalităţi sau convingeri, este un lucru prea complicat în mica societate de acolo. Vizita acestora s-a desfăşurat fără incidente, iar la sfârşitul ei se putea spune că, 70% este vina băieţilor iar 30% din viă aparţine fetei. Cazul se află încă în atenţia presei şi cu siguranţa nu se va termina prea curând.

loading...