Accident! Autocar rămas fără acoperiş la intrarea într-un tunel din Franţa

Incredibilul se poate produce în orice moment. Neatenţia şi încrederea în tehnologia de astăzi este un factor de risc ce poate fi trecut cu bine, dacă fiecare dintre noi am fi atenţi la tot ceea ce este în jurul nostru. La orele dimineţii de duminică 26 iulie 2015, un autocar spaniol plin cu pasageri, a fost implicat într-un accident mai rar întâlnit pe şoselele din întreaga lume. Acesta a intrat într-un tunel nu foarte înalt din nordul Franţei şi acoperişul i-a fost smuls în totalitate.

În urma incidentului şase persoane aflate în autocar au fost rănite grav, 20 de pasageri nu au necesitat îngrijiri medicale iar alţii 28 au fost răniţi uşor, aceştia necesitând îngrijiri medicale la faţa locului, relatează AFP. Organele de ordine au ajuns imediat la locul incidentului şi au demarat cercetări pentru stabilirea modului cum s-a produs accidentul. Autocarul avea doi şoferi, iar cel care se afla la volan are 59de ani şi este cunoscut ca fiind un profesionist în meseria lui.

Ineditul accidentului a rezultat din faptul că, şoferul avea GPS-ul activat, iar tehnologia nu i-a semnalat cu precizie faptul că tunelul în care trebuia să intre nu este atât de înalt pentru a putea trece autocarul. Dacă şoferul ar fi fost atent la indicatoarele de la intrarea în tunel, acolo se află un indicator care specifică faptul că, cea mai mare înălţime a tunelului este de 2,60 metri, ceea ce contrazice informaţiile primite de şofer pe GPS.

Procurorul F. Fevre, care se ocupă de acest caz, a confirmat că şoferul avea activat GPS-ul în momentul producerii incidentului, doar că înălţimea reală nu era specificată în mod concret, relatează Agerpres. Nicio persoană nu a fost ranită atât de grav încât să-i fie pusă viaţa în pericol, cu toate că accidentul putea fi mult mai grav. În urma cercetărilor efectuate s-a demonstrat că autocarul făcea cursa între Bilbao şi Amsterdam, iar dintre pasagerii aflaţi în el, un număr de cinzeci erau studenţi spanioli cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, aceştia având destinaţia Olanda.

Ineditul accident s-a produs la ora cinci şi jumătate dimineaţa la intrarea într-un tunel de dimensiuni mai mici decât cele normale şi corect semnalizat, din localitatea La Madeleine, aflată în zona Lille din nordul Franţei.

loading...