“Cadoul” dat de Guvernul României, va tripla salariile unor demnitari şi al Preşedintelui

Vizibil iritat la întoarcerea din Turcia, premierul Victor Ponta a fost foarte supărat că premierul interimar Gabriel Oprea, semnase ordonanţa de urgenţă prin care tripla salariile anumitor demnitari şi al Preşedintelui României, Klaus Iohannis. În acel timp, Ponta anulase ordonanţa, dar ieri ( marţi 28 iulie 2015 ) a revenit asupra deciziei luate şi anunţă la postul de televiziune B1 TV că, astăzi va semna cu onoruri controversata ordonanţă, conform recentnews.ro

Ordonanţa va intra în vogoare cu prima zi a lunii august 2015, iar de atunci un număr de 48 de demnitari, inclusiv preşedintele României, vor beneficia de salarii triplate. Premierul Victor Ponta nu este nici acum convins pe deplin dacă a făcut un lucru bun sau nu, dar nu doreşte ca decizia de anulare a ordonanţei să fie catalogata ca o răzbunare, cu toate că salariile trebuiau mărite odată cu tot poporul. În conformitate cu declaraţiile date de premier, “răzbunarea” în politică nu este un lucru bun, iar de astăzi sumele cerute sunt transferate în conturi pentru a fi cheltuite.

Să ne aducem aminte despre faptul că, pe data de 10 iulie, premierul Victor Ponta nu era de acord cu majorarea salariilor, dar se săturase să tot audă sintagma “Ponta nu îi măreşte salariul lui Iohannis”. Printre cei 48 de demnitari care vor avea salariile triplate se regăsesc: Preşedintele României, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al Senatului, şefilor SIE, STS, SPP şi SRI, Primului Ministru, miniştrilor dar şi al şefului Înaltei Curţi de Justiţie. Ieri s-a rezolvat şi suplimentarea cu 10 milioane către Administraţia Prezidenţială, cu scopul ca Iohannis să aibă “ce toca” în deplasările prin ţări străine.

Administraţia Prezidenţială a cheltuit în jumătate de an, suma de aproximativ 5 milioane de lei numai cu deplasările în străinătate. În urma deciziei luate de către premierul Victor Ponta, de astăzi, bugetul de la Cotroceni este mai bogat cu aproximativ 35% faţă de cât era ieri. În primele şase luni din anul 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a plimbat “cu treburi” prin Spania, Germania, Italia, Franţa, Croaţia, Serbia şi Polonia. Pe lângă aceste deplasări, preşedintele a mai fost prezent şi la toate reuniunile Consiliului European de la Bruxelles.

ga('create', 'UA-65459024-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');