Ce se întâmplă cu corpul nostru când bem Cola

Despre efectul consumului de Cola s-au scris mii de pagini de-a lungul anilor. Toţi cunoaştem mai mult sau mai puţin, ce se întâmplă cu corpul nostru după ce am băut miraculoasa băutură răcoritoare. Specialistul farmacist Niraj, a explicat pentru site-ul truththeory, cum reacţionează corpul nostru în prima oră de la ingerarea unui singur pahar de Cola.

Băutura răcoritoare Coca Cola, este plină de fructoză şi sirop de porumb, dar mai conţine cofeină şi săruri rafinate. Dacă o persoană consumă un timp îndelungat această băutură, va avea probleme cu inima, tensiunea, obezitatea şi diabetul.

Cum reacţionează corpul nostru după ce bem un pahar de Cola?

1 – După ce am băut cantitatea de 75 de ml, putem spune că 10 linguriţe de zahăr s-au adăugat în interiorul corpului nostru. Dacă nu ar fi pus acidul fosforic în băutură ca să ne taie greaţa, atunci cu siguranţa am vomita.

2 – La 20 de minute după consum, o să avem cu siguranţă o creştere a nivelului de insulină în sânge. Ficatul nostru va răspunde cum ştie el mai bine, transformând tot zahărul din băutură în grăsime.

3 – După trecerea a 40 de minute, se va face absorbţia completă de cofeină, aceasta având efectul de dilatare al pupilelor, creşterea tensiunii arteriale, iar ficatul nostru ne mai dă nişte zahăr în organism.

4 – După numai 45 de minute de la prima gură de Cola, începe producţia de dopamină, substanţă care ajută la formarea adrenalinei şi duce la stimularea centrilor nervoşi ai creierului nostru. Se poate spune că efectul este similar cu cel al heroinei.

5 – Au trecut 60 de minute, ceea ce însemnă că începem să devenim nervoşi, o să mergem imediat la baie, după care vom căuta în jurul nostru sticla de Cola pentru a ne mai pune un pahar.

Rămâne la aprecierea vostră dacă aveţi nevoie din când în când de un pahar de energie sau dacă staţi în fiecare zi cu paharul plin de Cola pe masă. Sănătate Multă!