Află de ce un evadat s-a predat poliţiei după 43 de ani

Legile americane sunt foarte drastice în ceea ce priveşte persoanele care au evadat din puşcărie. Cei care au „norocul” să evadeze dintr-o închisoare a unui stat american sunt urmăriţi toată viaţa, iar calvarul prin care trec aceştia în timp ce sunt „afară” şi liberi nu este unul de invidiat, ci din contră, vor trebui să fie cu ochii în patru tot timpul.

C. D. Moore este una dintre persoanele care au reuşit performanţa de a fi stat „liberi” cu statutul de evadat, mai bine de 43 de ani. Acesta are astăzi vârsta de 66 de ani şi a evadat la începutul verii anului 1972, dintr-o puşcărie din statul american, Carolina de Nord, unde intrase în vara anului 1967, conform evz.ro De ce s-a predat cea mai urmărită persoană din Statele Unite ale Americii? – pentru că a dorit să beneficieze în mod gratuit de serviciile medicale pentru care nu avea plătită asigurarea medicală.

Vestitul fugar avea vârsta de doar 23 de ani când a fost condamnat să facă puşcărie 11 ani pentru infracţiunea de jaf armat. Dacă acesta ar fi fost „cuminte” în timpul executării pedepsei, ar fi ieşit din închisoare în anul 1978, ceea ce nu s-a întâmplat deoarece a profitat de un moment de neatenţie în momentul când se făcea schimbul de tură al gardienilor şi a evadat. C. D. Moore a avut statutul de fugar timp de 43 de ani, schimbând mai multe indentităţi şi alergând prin mai multe state americane pentru a i se pierde urma.

În anul 2009, fugarul a fost implicat într-un accident de circulaţie şi a fost arestat sub numele de R. Dickinson, dar a fost eliberat ulterior din lipsă de probe. Odată ce timpul trecea, acesta îmbătrânea şi apăreau mereu probleme de sănătate destul de grave şi complicate, acuzând mari dureri de spate şi probleme la membrele inferioare.

Din cauza faptului că problemele de sănătate nu puteau fi tratate într-un spital deoarece nu avea asigurările de sănătate plătite de zeci de ani, acesta a hotărât ca în ziua de 20 aprilie, să se prezinte la poliţia din Frankfort, statul Kentucky pentru a se preda. Vestitul fugar a fost imediat încarcerat şi astăzi este internat în infirmeria penitenciarului, unde este tratat regeşte de către medici instituţiei pe banii statului american.