Poliţist accidentat în misiune de un şofer milionar

Ieri, aflându-se la un filtru pe şoseaua Pipera, un poliţist a observat un autoturism care se apropia cu viteză mare. “Poliţistul a dorit să oprească autoturismul, acesta a încetinit destul de mult, apoi aflat în apropierea organului de la circulaţie a accelerat acroşându-l, l-a purtat pe capotă mai bine de 500 de metri, după care l-a aruncat pe şosea, lasându-l în stare de incoştienţă. Autoturismul şi-a continuat deplasarea mai bine de 1900 de metri, după care s-a lovit de un scuar, moment în care a fost proiectat într-un gard de pe marginea drumului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureti, A. Codău.

Şoferul autoturismului este un milionar de origine turcă, se numeşte A. Abdulah şi este cunoscut ca fiind un influent om de afaceri în domeniul corpurilor de iluminat. Firma sa este furnizorul principal al multor spaţii comerciale, locuinţe de milionari şi hoteluri din capitală. Patronul turc este cunoscut şi pe reţetele de socializare, lăudându-se cu faptul că, este directorul executiv al celei mai mari firme de corpuri de iluminat dar şi acţionar la alte câteva companii de consultanţă financiară din ţară.

Poliţistul rănit noaptea trecută are vârsta de 44 de ani, a fost accidentat la cap, are ruptură de splină şi alte lovituri grave, fapt pentru care medicii au hotărât să-l aducă în comă indusă. Şoferul turc care a provocat accidentul, era într-o stare avansata de ebrietate, iar poliţiştii au tras cinci focuri de armă pentru a-l determina să se oprească, relatează evz.ro În acest moment, milionarului turc i s-a deschis un dosar penal care a ajuns la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei şi se fac cercetări sub îndrumarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Astăzi, şoferul turc este cercetat pentru ultraj, tentativă de omor şi părăsirea locului accidentului. În urma audierii colegilor poliţistului făcute de procurorul care se ocupă de caz, s-a descoperit că şoferul a făcut intenţionat virajul spre poliţist, cu dorinţa vădită de a-l acroşa pe acesta pe capota autoturismului. S-au prelevat şi probe de sânge, iar rezultatul acestora este de peste 1 la mie alcool în aerul expirat. Cercetările continuă şi în acest moment, iar poliţistul accidentat se află internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

loading...