NASA a confirmat! Un asteroid gigant ar putea lovi Pământul

Omenirea nu este încă pregătită să oprească un asteroid ci doar să-i modifice traictoria, în cel mai bun caz. Despre un gigant asteroid care se îndreaptă către Pământ se ştie de câteva sute de zile, dar scenariul este atât de înfricoşător încât se vorbeşte destul de puţin despre acest lucru. Mai “marii lumii” sunt în alertă maximă şi caută soluţia cea mai bună pentru evitarea unei catastrofe ce ar putea afecta viaţa pe planeta Pământ.

Conform datelor furnizate de sutele de publicaţii din străinătate, ceva catastrofal se poate întâmpla dacă asteroidul cu un diametru de 4.000 metrii va lovi Pământul în zona Americii de Nord, scrie dailyrecord.co.uk. Asteroidul este aşteptat să se apropie de planeta noastră în jurul datei de 15-25 septembrie anul acesta.

Despre posibilitatea unei ciocniri cu Pământul s-a discutat pentru prima dată în urmă cu peste un an de zile, atunci când ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius, spunea la acea vreme, că omenirea ar putea să se confrunte cu o catastrofă majoră peste 500 de zile. Specialiştii în domeniu ne aduc argumente clare iar o coliziune cu asteroidul este destul de puţin acceptată, deoarece există deja făcută traictoria acestuia şi va trece întradevăr pe lângă planeta noastră dar va fi departe de a se produce o ciocnire sau o catrastrofă mondială.

loading...