Integrare europeană cu iz românesc.

Am trăit să o vedem şi pe asta! Suntem de 8 ani europeni cu patalama la purtător, suntem până la urmă integraţi într-o normalitate firească. Am tot năzuit la Uniunea Europeană, la atingerea ei, la idealurile de mai bine, încât acum suntem pe cale a le înfăptui. Am prins din zbor îndeletnicirile europenilor, ne-am mai uitat puţin din tradiţia noastră românească dar suntem cu siguranţă români cu sânge latin în vene.

Dărâmăm un mit, îi prindem idealul în căuşul palmelor muncite şi năzuim la altul. Am începul anul 2015 cu inima deschisă spre o Europă modernă. Ne facem bilanţul jumătăţii anului, pentru a pune pe tapet idealuri de viitor. Căutăm cu nesaţ răspunsuri la întrebarea, cum va fi în 2016? Clarvăzătorii ne aduc prin vorbe frumos ticluite speranţa unui an bogat şi plin de bucurii, hidrologii ne spun cumva pe ocolite că, ne vom confrunta cu ceva inundaţii pe teritoriul ţării. Ce va fi de fapt anul 2016 nu ştie nimeni cu certitudine.

Pe stradă, chipurile oamenilor sunt în mare parte mai vesele, aerul e mai respirabil, e românesc şi miroase parcă şi acum a sărbătoare. Ne întrebăm, ce se va întâmpla cu clasa politică în 2016? Va fi anul “alergatului după ciolan”, va fi un an mai “activ politic” ca niciodată, se vor schimba multe în ţară, iar dacă nu greşesc se vor schimba şi unele structuri politice cu altele (generic mă gândesc). Vom fi martori ai luptelor politice mutate din culisele partidelor pe “taraba din piaţă”. Ne vom amuza “teribil” privind cum unii politicieni nu-şi vor putea schimba haina mentalităţii învechite cu cea europeană, dispărând răpuşi de propriile idei ale “comunismului socialist cu faţă umană”.

Ne-am integrat curaţi şi fără tinicheaua comunismului agăţată de coadă. Am fost martori ai “desconspirării securităţii” chiar dacă pe ici pe colo apele s-au mai tulburat cu mâlul de pe fundul râului ce alimenta suspiciunea unora sau a altora. Am pus “osul” la creşterea economiei şi incontestabil la întărirea leului românesc, ce acum e gata să muşte cu poftă din orice monedă mondială. Suntem o naţiune creştină, paşnică, tolerantă, muncitoare şi cu privirea îndreptată spre viitorul aducător de speranţe în mai bine. Cam atât …. Integrare frumoasă în continuare!

loading...