Centralele Termice sunt “ILEGALE”, Uniunea Europeană ne OBLIGĂ să le schimbăm…

O nouă Directivă Europeană a fost emisă zilele acestea. Conform directivei, toţi proprietarii care au centrale termice mai vechi de 10 ani, vor fi obligaţi să-şi achiziţioneze altele noi, mai puţin poluante şi mai scumpe cu minim 50%. Românii nu vor fi încântaţi de aceasta nouă directivă pentru că nu-şi vor permite o cheltuială în plus la început de iarnă, cu toate că Legea va intra în vigoare în mai puţin de o lună, scrie capital.ro citând B1 TV.

“În conformitate cu noua lege se doreşte eficientizarea energetică, astfel nu se vor mai fabrica centrale termice de apartament care au un randament mai mic de 75%. Centralele de acum au o valoare de minim 1900-2000 de lei, iar una nouă, conformă cu noua directivă UE, are o valoare de minim 3500 lei,” a declarat vicepreşedintele ANPSC, Onuţ Nejloveanu.

Decizia Uniunii Europene, va avea un mare impact financiar pentru milioane de familii din România, acestea fiind nevoit să-şi cumpere centrale termice cu tehnologia de condensare, care pot ajunge la preţul de maxim 7000 lei. Majoritatea românilor nu au aceşti bani, iar din această cauză se va recurge la “mituirea” celor de la ISCIR, care vor mai da 2 ani de funcţionare pentru centralele vechi, iar în acest fel se va mai prelungi agonia achiziţiei unei noi centrale, cu măcar 2 ani de zile.

Cei care sunt reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare, ne atenţionează că odată cu implementarea noii directive europeane, se va trece şi la introducerea taxei pe coş, astfel că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox deasupra blocului şi nu aşa cum sunt acum instalate.

loading...

2 Comments

  1. Eu trăiesc în Germania și nu prea am văzut cosuri din inox pe toate clădirile,ne impune să le cumpăram produsele lor.Asta e tara lui papură vodă,Guvernanți nu zic nimic,doar trebuie,dar cu ce bani.

  2. Fiti seriosi in toata europa exista centrale de apartament si daca trebuie schimbate un statele europene exista ajutor de la stat sau primarii pt schimbare de centrales,de ferestre etc la noi nimic numai se impune de Unde sa faca bieti oameni aceste schimbari dintr-un salariu de nici 200€ .

Comments are closed.