Un bucătar american a făcut “Brânză din Laptele Soţiei”

Ineditul îl găsim în orice loc din lume, dar acesta le întrece pe toate. Tânărul Daniel Angerer lucrează ca bucătar şef într-un restaurant din New York. Fiind curios să descopere tot mai multe gusturi “ciudate”, acesta a gustat laptele soţiei sale care este de două luni mămică, apoi i-a venit ideea de a face din el brânză. Cei doi soţi au avut îndoieli în privinţa moralităţii, apoi s-au gândit că dacă fiica lor în vârstă de 8 săptămâni nu mănâncă tot, ceea ce rămâne o să folosească pentru prepararea brânzei pe care a denumit-o „Mommy’s Milk Cheese”.

„Am o fiică de 8 săptămâni, iar soţia mea este fericită că are suficient lapte pentru a o hrăni” spune Daniel, un american de origine austriacă, care a lucrat la mai multe restaurante din New York. „Laptele este un aliment preţios. Nu am cum să-l arunc în chiuvetă”.

Având experienţă în prepararea brânzei, el a început să facă prima bucată de brânză folosind laptele soţiei sale. Presa locală a scris că Daniel Angerer a folosit brânza din lapte matern la restaurantul unde este bucătar şef. Imediat, Departamentul de Sănătate l-a averizat în privinţa folosirii laptelui matern, iar Daniel a negat că ar fi servit “produsul” clienţilor din restaurant, spunând că doar el şi soţia sa consumă acestă brânză, nefăcând acest lucru pentru a-şi spori veniturile. Ideea de a consuma brânză din lapte uman este inedită şi destul de ciudată, cu toate că reţeta preparării acesteia poate fi găsită pe blogul lui personal.

lapte-mama

„Este acelaşi proces ca la o brânză normala” a declarat bucătarul pentru publicatia Asylum. „A fost nevoie de 8 ore pentru ca laptele să se închege, iar după aceea să se matureze brânza”. Referitor la gust, acesta declară: „Este dulce, la fel ca cea din lapte de vacă, însă nu este atât de aromată”. Pentru a schimba aroma, el a ascociat brânza cu cruste şi sosuri moderne. Varianta care i-a placut cel mai mult a fost „brânza în crustă de dovleac caramelizat, armonizată cu garnitură din piure de strugure”. Sursă articol.

loading...