Imaginile teribile! Vezi cum erau trataţi puii care asigurau materia primă pentru McDonald’s

În orice colţ al lumii, există oameni care nu fac cinste meseriei practicate de ei. Acest lucru s-a întâmplă destul de des, numai că unii nu sunt prinşi niciodată. Ce se poate întâmpla într-o fermă care asigură puii pentru renumita companie McDonald’s este greu de imaginat. O organizaţie pentru protecţia animalelor, a prezentat imagini inedite, filmate cu camera ascunsă, în care angajaţii fermei se comportau foarte brutal cu păsările care erau crescute special pentru a fi sacrificate în beneficiul clienţilor de la McDonald’s.

McDonald’s Corp şi Tyson Foods au emis un comunicat, prin care au anunţat că renunţă la contractul cu ferma de pui din Tennessee, după ce o organizaţie pentru protecţia animalelor a prezentat imagini filmate cu camera ascunsă în care angajaţii fermei se comportă brutal cu păsările din fermă. Filmul a fost făcut public de organizaţia Mercy For Animals, într-o conferinţă de presă în Los Angeles, iar în film se vede foarte clar cum angajaţii T&S Farm, din Dukedom, Tennessee, care avea contract cu Tyson Foods, se comportau inuman cu păsările. Carnea de pui era pregătită a fi livrată pentru McDonald’s, necesara fiind pentru celebrele McNuggets.

„Confortul animalelor este o prioritate pentru compania noastră şi nu vom tolera un comportament inacceptabil aşa cum se vede în aceste imagini”,

a anunţat un purtătorul de cuvânt al Tyson Foods.

Pentru realizarea filmului, activiştii de la Mercy For Animals au filmat o perioadă de trei săptămâni cu camera ascunsă. Pe film se vede cum angajaţii fermei care calcă în picioare puii, îi înghesuie în cuşti foarte strâmte şi îi lovesc cu bare de metal care au în capăt cuie. Înainte de a lovi un pui cu o bară de metal, unul dintre angajaţi întreabă cu o oarecare teamă “Nu lucraţi pentru PETA (protecţia animalelor – n.n.)?”

Compania McDonald’s a anunţat că este de acord cu decizia companiei Tyson Foods, specificând ca inacceptabil ceea ce s-a întâmplat în ferma din Tennessee. Sursă articol.