Români, Faceţi Dragoste şi Copii, “statul” vă va umple Portofelele cu Bani!

Similar altor ţări ale Uniunii Europene, atunci când natalitatea este în scădere dramatică, intervine “fortza” financiară a statului. Oameni buni, faceţi dragoste! Aceasta este propunerea deputatei de Botoşani, Tamara Ciofu. Marţi a fost depus în Parlament, iniţiativa legislativă care va avea ca efect stimularea natalităţii prin acordarea unei indemnizaţii lunare pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, în afară de cea asigurată de la bugetul statului român.

Conform relatării ştiripesurse.ro, actualul proiect de lege doreşte şi asigurarea unei sume de bani ce sunt necesari pentru sprijinirea întemeierii unei familii, pentru tinerii căsătoriţi.

”În calitate de medic pediatru, consider că natalitatea trebuie stimulată prin susţinerea familiilor care doresc să aibă copii direct de către autorităţile locale, prin asigurarea unui sprijin material. Aceasta lege are rolul de a suplimenta indemnizaţia lunară susţinută de Guvern României, pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, de fiecare unitate administrativ-teritorială, în funcţie de bugetul local”,

explică Tamara Ciofu.

În conformitate cu noua initiativă legislativă, primăriile care au în statistici, un spor natural negativ în cursul ultimilor trei ani calendaristici, pot acorda pentru anul următor, prin intermediul serviciilor de asistenţă socială şi în limitele bugetelor locale, indemnizaţii băneşti pentru a promova dezvoltarea familiei. Toate condiţiile şi documentaţia necesară pentru acordarea indemnizaţiei vor fi stabilite la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale prin hotarârea consiliilor locale.

”Acest proiect de lege l-am realizat în urma consultării cu peste 40 de primari din judeţul Botoşani pe care îl reprezint în Parlament, dar şi cu Asociaţia Comunelor din România, care a redactat un memorandum de susţinere şi promovare a iniţiativei legislative. Lucian Trufin, vicepreşedintele ACOR Botosani, a fost cel care a iniţiat demersurile pentru promovarea şi susţinerea acestui proiect. Sumele băneşti ce vor fi necesare acordării indemnizaţiilor, vor fi alocate anual în bugetul local, în funcţie de realizarea veniturilor, cu condiţia ca toate unităţile administrativ-teritoriale să nu înregistreze pierderi sau datorii şi să nu se afle în stare declarata de insolvenţă financiară”,

a declarat Tamara Ciofu, vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor. Sursă articol.

loading...