Manipulare Comunistă! Ceauşescu intră într-o alimentară, să arate cetăţenilor că este marfă destulă

Pe timpul lui Ceauşescu, totul era foarte bine regizat. Tot ceea ce acesta făcea, orice vizită de lucru în ţară era de fapt o minciună, o formă de propagandă unde cetăţenilor li se arăta cât de bogată este ţara noastră şi cât ne mult îl iubeşte poporul pe “Întâiul Cetăţean al Republicii Socialiste România”.

coada-la-alimentara

El era fascinat de iubirea ce i-o purta cetăţenii ţării şi credea 100% că, oricând, orice om şi-ar da viaţa pentru el. Realitatea a fost alta, mereu se făceau la televizor emisiuni în care “tovarăşul” vizita o alimentară plină de alimente şi pâine, să vadă poporul că exista mâncare din belşug, dar nu era deloc aşa în realitate.

rafturi

Oamenii stăteau cu orele în picioare la cozi uriaşe pentru a cumpăra 2 pâini, dacă mai doreai 2 pâini, mai trebuia să stai încă odată la aceeaşi coadă. Alimentările aveau rafturile pline de borcane (conserve) şi sticle de băutură. Televiziunea avea un rol foarte important pentru cetăţenii României, se credea că orice se spunea pe postul de televiziune era literă de lege.

loading...

Alimentara comunista

Despre “epoca Ceauşistă” se pot scrie mii de pagini, dar mai jos veţi putea vedea un film de arhivă, ce cândva va face parte din istoria României. Filmarea a fost realizată cu doar câteva zile înainte de Revoluţie. Istoria acelor vremuri încă nu s-a scris definitiv, sunt multe amintiri personale ale fiecărui român care a trăit acele vremuri şi orice om are istoria lui, mai mult sau mai puţin asemănătoare cu a altora.

https://youtu.be/wxao_-TZ840