Abandonată la naştere de mamă, vezi cum “Perla ţiganilor” din Botoşani, a ajuns studentă la Birmingham

Încep articolul cu “BRAVO!” Nu o spun forţat de cineva, este o realizare care merită ca toate cuvintele să fi folosite la superlativ. O tânără “foarte deşteaptă” de etnie romă, a fost acceptata la nu mai puţin de 5 universităţi din Marea Britanie. Tânăra se numeşte Perla Scripcariu şi cu mândrie recunoaşte că a fost admisă la 5 mari universităţi din Marea Britanie, iar acum a ajuns sa fie angajată la Bruxelles în Parlamentul European, fiind consilier la cabinetul europarlamentarului PNL Dan Buda.

perla poza intreaga

Povestea tinerei de etnie romă, a fost relatată de adevărul.ro, unde au fost prezentate cu amănuntele specifice, lupta tinerei fete cu greutăţile vieţii şi cu prejudecăţile celor din jur. Cu toate acestea, Perla a terminat cu “felicitări” Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani, iar la Bac a trecut cu note foarte mari, strădania ei fiind remarcată de cele cinci universităţi din Marea Britanie, care o doresc ca studentă.

daniel buda

„Am fost impresionat de voinţa ei” Deşi provine dintr-o etnie de multe ori blamată, abandonată la naştere de propria mamă, Perla a crescut sub oblăduirea unei mătuşi tot de etnie romă şi a reuşit să înfrângă prejudecăţile, atrăgând prin succesul şi atitudinea ei atenţia
europarlamentarului PNL Dan Buda. Acesta spune că, după ce a citit articolul din Adevărul, s-a decis să-i ofere un post de consilier la cabinetul său de europarlamentar de la Bruxelles.

În contextul dat, europarlamentarul PNL Dan BudaBuda a fost impresionat de dorinţa tinerei fete de a lupta pentru integrarea etniei din care face parte, precum şi ajutorarea tuturor persoanelor defavorizate.

„Am aflat de această poveste din presă şi am fost impresionat de voinţa ei. În interviul acordat spunea că îşi doreşte să ajungă în Parlamentul European unde să lupte pentru drepturile minorităţilor. Am sunat-o şi i-am oferit acest stagiu de o lună de zile până merge la facultate şi a acceptat”,

a declarat Dan Buda, europarlamentarul din Cluj Napoca.

Perla din Botoşani îşi urmează visul în Marea Britanie. Ea a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie: Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry şi Kent. După multe zile de gândire, Perla a ales University o f Birmingham.

„Îmi place mai mult Birmingham şi ca oraş, dar am auzit multe lucruri bune despre Univeristate şi mai ales despre profilul pe care vreau să-l urmez. Este vorba de Ştiinţe Politice”,

a declarat Perla Scripcariu. Sursă articol. Sursă foto.

Totodată tânăra precizează că, acest profil o va ajuta să-şi urmeze visul acela de a lupta pentru integrarea persoanelor defavorizate, indiferent de etnie. Pe lângă faptul că a fost un elev model, tânăra a practicat dansul, a făcut parte dintr-o trupă de teatru, îi place să citească şi întotdeauna a avut note foarte bune la liceu, impresionându-şi mereu colegii de clasă. Este mândră că reprezintă etnia romă şi niciodată nu a ascuns acest lucru. Întotdeauna a spus că este ţigancă şi a promovat pe cât a fost posibil, obiceiurile şi cultura romă. De reţinut că, a fost olimpică internaţională la limba romani, reuşind să scrie şi poezii în limba ei maternă, poezii care i-au adus de-a lungul anilor o multitudine de premii.