Citeşte povestea INCREDIBILĂ a muncitorului ROMÂN care a găsit o comoară în Italia

Există şi români care ne fac cinste oriunde ar fi ei pe acest pământ. Un tânăr din Botoşani a impresionat cu onestitatea lui toată presa din Peninsulă. Daniel Şchiopu este numele muncitorului care aflându-se la muncă, a făcut o uimitoare descoperire. El lucra în construcţii la demolarea caselor dărâmate în timpul cutremurelor din anul 2009. Totul începe într-o zi, în regiunea Abruzzo, provincia L’Aquila din centrul Italiei, în orăşelul Rocca di Mezzo.

A ajuns în Italia acum 6 ani, după ce a terminat facultatea în România şi dorind să-şi facă o situaţie mai bună din punct de vedere financiar, s-a angajat la o firmă de construcţii, acesta fiind şofer pe utilaje grele. A plecat la muncă în dimineaţa zilei de 1 septembrie 2015, neştiind că aceasta va fi ziua norocoasă pentru el. În timp ce lucra la demolarea caselor dărâmate,

”Într-o cutie prăfuită pe un dulap dintr-o cameră a unei case din Rocca di Mezzo am găsit o mulţime de bijuterii”, spune românul. Toate bijuteriile erau foarte vechi, din aur şi conţineau pietre preţioase. Valoarea acestora era evaluată la prima mână, la câteva zeci de mii de euro, dar inestimabilă pentru familia care le pierduse. ”Adevărata comoră este familia, nu bijuteriile”

Presa din Italia, în special cotidianul ”Il centuro” din provincia L’Aquila, susţine că familia care locuise în acea casă uitase sau nici măcar nu mai ştia de bijuteriile dosite în casă de înaintaşi. Este foarte posibil ca cutia să fi căzut dintr-o ascunzătoare din perete sau tavan pe dulap în timpul cutremurului după ce zidurile au cedat. Muncitorul român putea să-şi însuşească “comoara găsită” pentru că aceasta nu fusese dată dispărută sau reclamată la poliţie.

Daniel a început să facă cercetări în privinţa celor care locuise acolo şi cu puţin efort a găsit familia căruia îi aparţineau bijuteriile. Nu a dorit nicio recompensă şi spune că nu a tânjit nicio clipă după ele.

”Ceea ce nu ne aparţine, nici nu trebuie să ne aparţină. Cred că adevărata comoară este familia şi nu bijuteriile. Nici nu am stat pe gânduri. Eu vreau să muncesc şi nu tânjesc după averea altuia”, a precizat pentru adevărul.ro, Daniel Şchiopu

Actul de onestitate al tânărului muncitor român a fost elogiat de toată presa din Peninsulă şi a schimbat în bine percepţia multor peninsulari în privinţa emigranţilor români. Presa din Italia scria:

loading...

”Un şantier, un muncitor la lucru, o descoperire fabuloasă şi un gest nobil făcut fără ezitare. În orice caz, ce s-a întâmplat la Rocca di Mezzi s-a transmis din gură în gură şi printre colegii de muncă ai lui Daniel, care a fost lăudat. Recunoscători au fost şi proprietarii casei şi a sacului cu aur. O pagină frumoasă în CV-ul lui Daniel, muncitorul român, specializat în… onestite”, a titrat ziarul ”Il centuro” pe data de 2 septembrie 2015. Sursă articol.