ABUZ RASIAL? Studentă batjocorită în Anglia doar pentru că este româncă. Ruşine!

S-ar spune că englezii sunt un popor cu tradiţie şi tolerant în privinţa celor din jurul lor. Cu toate acestea, incredibilul s-a întâmplat de curând. O absolventă a Universităţii din Hull a ajuns să fie victima unui abuz rasist, fapt petrecut la unul dintre hotelurile celebrului lanţ Holiday Inn. Conform Hull Daily Mail, citat de ziarulromanesc.net, tânăra pe numele său Alecsandra Puflea, în vârstă de 22 de ani, proaspăt absolventă a a facultăţii de criminologie şi medicină-legală, a fost dată afară de recepţionera de la Holiday Inn Express din Ferensway, atunci când aceasta a observat că fata este venită din România.

Din relatarea Alecsandrei aflăm că aceasta şi-a făcut rezervare on-line la hotel, iar în momentul când a ajuns la recepţie, a primit răspunsul sec: „Ne pare rău, dar nu acceptăm români!” A fost înştiinţată că hotelul are o politică de selectare a clientelei, iar dacă ea este româncă se poate să fie angajată în activităţi ilegale, deoarece mai multe prostituate din România au închiriat camere acolo. Alecsandra a declarat:

„S-a uitat la ID şi mi-a spus că nu pot sta în hotel. Atunci am încercat să îi arăt permisul auto britanic, dar mi-a spus că nu pot sta în hotel pentru că sunt din România.”

Tânăra a recunoscut că a fost confuză şi nu înţelegea ce se întâmplă: „Erau şi alţi clienţi de faţă şi m-am simţit ruşinată, nu vreau să îmi fie ruşine de ţara mea”, a spus ea. Imediat, Alecsandra a părăsit hotelul şi a mers la poliţie povestind tot ceea ce s-a întâmplat.

“Nu toate româncele sunt prostituate, nu îi poţi trata pe toţi la fel din cauza naţionalităţii lor”, a mai declarat ea.

Potrivit celor de la Hull Daily Mail, managerul hotelului a refuzat să comenteze cu privire la motivele pentru care româncei i-a fost refuzată cazarea, dar a spus că, nu poate fi vorba despre chestiuni rasiale (oare?). Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Humberside a recunoscut că s-a primit o plângere din partea Alecsandrei Puflea. Acesta a declarat că incidentul este tratat potrivit legislaţiei cu privire la ura rasială. Sursă articol.

“Ofiţerii au vorbit cu directorul general al hotelului şi politica lor va fi revizuită”, a anunţat purtătorul poliţiei din localitate.

loading...