Afirmaţii ŞOCANTE despre Corneliu Vadim Tudor

Domnului Radu Banciu îi place cuvântul “rahat”, îl foloseşte ori de câte ori nu-şi găseşte cuvintele în timp ce sporovăie în “minunata” lui “Lume”. “Eject domnule”, spun cei ce sunt iritaţi de el, mă alătur şi eu fără să gândesc prea mult că… nu-mi trebuie. Am fost oripilat la ceea ce am trăit să ascult, nu-mi venea să cred că un om “cult” precum R.Banciu, îl poate denigra prin afirmaţii fără noimă, pe cel care a fost Corneliu Vadim Tudor.

În cadrul emisiunii sale de la B1 TV, „Lumea lui Banciu”, acesta face primele declaraţii după decesul „tribunului”; “În politică, el nu trebuia să existe. În rest, ce a făcut în presă… este doar maculatură” – afirmaţie defăimătoare adresată unui OM al României. Cu greu, Radu Banciu a citit ultima poezie a “tribunului”, ce a înţeles din ea nici el nu mai ştie, dar a ţinut să precizeze următoarele:

„Vadim Tudor urla astăzi din salvare aşa: Mor, mor, nu mai pot să respir. Era desfigurat…  Lucrurile sunt destul de clare. Dacă astăzi ar avea loc alegeri, ar obţine un scor foarte bun. De cinci ori a încercat să devină preşedinte – 1996 -2014. În 2000 s-a calificat în finală. A fost europarlamentar din 2009 până în anul trecut”. „Este incalificabil că astfel de oameni precum Vadim Tudor au putut să candideze la preşedinţia României fără nicio reţinere. În politică, el nu trebuia să existe. În rest, ce a făcut el în presă… este doar maculatură. Nu are nicio valoare ce a publicat el. Mi-e şi jenă, în asemenea momente, să reamintesc ce a scris. Mi-e şi jenă să reamintesc cum a ajuns acest individ în Parlamentul European după ce el nu a crezut nicio clipă în valorile Europei şi după ce şi-a bătut joi de toţi cetăţenii ei fie că erau saşi, secui, francezi, englezi, evrei şi aşa mai departe. Pentru el nu exista decât naţia română. Nu a dat nici doi bani pe oameni întrucât s-a crezut de-asupra lor. În jurul lui au stat numai oameni care îi erau folositori. Exact cum a făcut şi în partid. În momentul în care nu mai erai de partea lui, Corneliu Vadim Tudor te rejecta, după care te înfiera în ziarele pe care le avea la îndemână şi nu te mai făcea om. Deveneai ‘sub-om’ pentru el… Mă îndoiesc că nu mai avea ce să pună pe masă”, a mai spus Banciu.

Concluzie: ajungi sub-om privind la „Lumea lui Banciu”. După ce urmăreşti o singură emisiune plină de vorbe grele, în special de “rahat”, ţi se face greaţă şi fugi “în lumea ta” din “Lumea lui”. E păcat să denigrezi un om, fie el şi duşman politic, dar să-i mai aduci şi vorbe de ocară atunci când “subiectul”… nu este de faţă.

Domnule Radu Banciu, cum crezi că va vorbi lumea despre tine, atunci când nu te vei mai putea apăra, pentru că nu vei mai face parte din această “lume”? Vezi tu Radu Banciu, pe “tribun” îl va iubi o “lume întreagă”, pe tine te va iubi doar „Lumea lui Banciu”, adică tu pe tine şi nimeni altcineva….  sau ….  poate….