ATENŢIE! ANAF-ul stă cu ochii pe banii românilor care muncesc în străinătate şi ajung la familiile din ţară

Banii statului nu stau într-un sac făra fund, de aceea ANAF-ul doreşte să aducă mai mulţi bani la buget, prin legiferarea unor directive cu ajutorul cărora se pot colecta sume importante la visteria statului român. Astfel, conducerea celor de la ANAF este de acord să facă un control mai amănunţit al banilor care intră în România pe mai multe căi şi nu sunt impozitati corect.

Din această cauză, s-a emis o nouă directivă, ce prevede verificarea provenienţei banilor pe care românii ce muncesc în străinătate îi trimit la familiilor aflate în ţară. Conform noii directive, banii vor fi mai întâi verificaţi ca şi provenienţă, apoi se va trece la impozitarea lor. Prin decizia luată se doreşte prevenirea fraudelor fiscale.

Cu toate că decizia celor de la ANAF nu este una populară, aceasta va contribui la salvarea bugetului de stat în viitorul foarte apropiat. Foarte mulţi români nu vor fi de acord cu ea, cu toate că va intra în vigoare pe data de 1 octombrie 2015.

„Şi până acum cei care realizau venituri în străinătate şi aveau rezidenţă în România erau obligaţi să depună declaraţiile şi să achite impozit pe venit şi chiar, în unele cazuri, contribuţii la sănătate pentru aceste venituri. Însă, acum prevederea se va răsfrânge asupra tuturor celor care realizează venituri şi au rezidenţă în România”, a explicat pentru evz.ro Adrian Benţa, consilier fiscal, citat de ziarulromanesc.net.

loading...