Alertă naţională în MAREA BRITANIE!

Alertă în Marea Britanie, un focar de ”super-gonoree” a fost detectat în Nordul Angliei, declanşând o alertă naţională. Focarul a fost detectat pentru prima oară în oraşul Leeds în luna martie a acestui an, până în prezent s-au înregistrat 15 cazuri care nu raspund la tratament. Expertii spun ca, deşi pare un număr mic de cazuri, ei se tem că ar putea fi mai multe cazuri încă nedescoperite.

Toate cazurile implică pacienți heterosexuali, iar unii oameni au raportat parteneri din alte părți ale Angliei infectate cu această bacterie. Asociaţia Britanică pentru Sănătate Sexuală şi HIV a spus: ” O echipă de control a fost convocată pentru această ”super-gonoree”, care în prezent nu răspunde la nici un fel de medicament, încă se fac teste pentru a înţelege epidemiologia moleculară a acestei tulpini a bacteriei”.

Anul trecut în Anglia au fost raportate aproximativ 35.000 de cazuri de gonoree, este cea de-a doua infecţie sexuală bacteriană transmisă în Marea Britanie, după chlamydia. Majoritatea cazurilor afectate sunt oameni sub 25 de ani, în jur de 10% din bărbaţi şi jumătate din femeiile cu infecţie nu prezintă simptome ale acestei bacterii.

Sursă articol.

loading...