Mobilizarea a 100.000 unitaţi de elită în ARABIA SAUDITĂ !!

Arabia Saudită a mobilizat 100.000 unităţi de elită din cadrul armatei, poliţiei şi Gardei Naţionale pentru a supraveghea pelerinajul islamic Hajj, aceasta vine în urma multitudinii de ameninţari pe care aceştia le-au primit pentru cel mai mare pelerinaj din lume.

Aproximativ 3 milioane de oameni din întreaga lume sunt aşteptaţi marţi la Kaaba, Mina şi în alte zone din apropiere pentru ritualul Hajj, care durează 5 zile. Este o serie de ritualuri menite cureţe sufletul de păcate şi insufle un sentiment de egalitate şi fraternitate. Această ceremonie uriaşă, necesită o prezenţă masivăforţelor de ordine, având în vedere ameninţările cu care se confruntă cei ce efectuează pelerinajul.

“Am fost vizaţi de terorism de ani de zile, şi ştim suntem o ţintă pentru grupurile teroriste” a spus, General-maior Mansour al-Turki.

Un atentat sinucigaş cu bombă din partea ISIS, s-a petrecut luna trecută în Abha, la 350 de mile Sud de Mecca, atentatul a ucis 15 persoane în interiorul unei moschei. Acesta a fost cel mai mortal atac asupra forţelor de securitate ale regatului din ultimii ani. Unsprezece dintre cei morţi făceau parte dintr-o unitate de contraterorism ale are căror sarcini includeau protecţia Hajj.

Sursă articol.

loading...