PREOŢII sunt ULUIŢI! ADEVĂRUL despre IISUS HRISTOS este ALTUL?

În urma cercetărilor efectuate până acum se pare că ni se dezvăluie un alt adevăr despre „Evanghelia nevestei lui Iisus”. După cum se ştie, a fost descoperita o bucată de papirus care are înscrisuri despre Iisus Hristos, iar autenticitatea lui a fost pe primul plan în cercetările specialiştilor. Pe controversata bucata de papirus se sugerează că în antichitate, oamenii credeau că Iisus ar fi fost căsătorit cu Maria Magdalena.

Cercetările efectuate până acum relevă faptul că există un mare potenţial ca bucata de papirus să fie autentică. Cercetătoarea Karen King, profesoară la Universitatea Harvard, a iniţiat începerea dezbaterilor în privinţa credibilităţii Evangheliei încă de la descoperirea acestuia în septembrie 2012. Papirusul este scris în coptică, o limbă egipteană iar papirusul conţine o expresie care spune „Iisus le-a spus, soţia mea…”, şi mai există o alta care face referire la o anumită „Maria”, posibil Maria Magdalena.

După ce a fost realizată analiza cernelii folosită la scrierea papirusului, în anul 2014 la Harvard Theological Review, se sugerează că acesta datează de acum aproximativ 1.200 de ani. datorită acestei analize, profesoara Karen King a trecut la susţinerea autenticităţii textului. Cu toate ca există foarte mulţi oameni de ştiinţa care nu recunosc autenticitatea acestui artefact, profesoara nu este descurajată şi a declarat următoarele:

„În acest moment, când cercetările sunt în plină desfăşurare, consider că este important, chiar dacă dificil, să fim deschişi către posibiltatea ca autenticitatea papirusului să fie demonstrată”.

Sursă articol. Sursă foto.