INCREDIBIL! Mii de câini sunt sacrificaţi pentru consum uman

În China există de ani de zile tradiţionalul Festival al cărnii, desfăşurat în regiunea Yulin, unde zeci de mii de câini şi pisici sunt sacrificaţi prin jupuire, ucidere sau ardere, totul pentru prepararea delicateselor atât de apreciate de cei ce sunt vizitatorii acestui festival, ne informează Russia Today. În cadrul acestui festival care se desfăşoară zilele astea, sute de comericanţi se adună în sudul provinciei chineze Guangxi cu scopul de a sărbătorii trecerea la solstiţiul de vară, ocazie cu care se consumă delicatese din carne de câine şi pisică.

Pe plan mondial, toţi iubitorii animalelor de companie, încearcă de ani de zile să atragă atenţia autorităţilor chineze ca să se renunţe la sacrificarea animalelor măcar de acum înainte, numai că demersurile făcute nu au fost ascultate de nimeni. În regiunea Yulin după cum se cunoaşte, există zeci de ferme speciale unde sunt crescuţi câini a căror carne este destinată pentru cosumul uman. Autorităţile chineze au încercat în repetate rânduri să schimbe legislaţia, dar încă nu s-a realizat nimic concret în acest sens. Celebrul Festival este cunoscut ca fiind cel mai feroce din câte există pe plan mondial, iar cei ce consumă carnea de câine vor fi feriţi de boli pe parcursul unui întreg an.

Cei care sunt observatori şi activişti pentru drepturile animalelor ştiu că este legal să se consume carne de câine în China, dar atrag atenţia asupra faptului că, de foarte multe ori carnea nu este suspusă unei verificări sanitare iar consumul ei poate fi un real pericol pentru sănătatea celor care o consumă. Foarte mulţi câini nu provin de la fermele specializate în creşterea lor şi sunt sacrificaţi având la gât zgarda proprietarului, ceea ce nu este corect, sacrificarea lor dezvăluind drame greu de imaginat.

Pe întreg mapamondul există o solidaritate nemaiîntâlnită până acum, unde zeci de ONG-uri sunt solidare cu faptul că, sacrificarea sau mai bine spus uciderea acestor animale trebuie să se oprească cât mai curând posibil. Raportul unui ONG din regiunea Hong Kong arată că anual sunt sacrificaţi peste 10 milioane de câini ce sunt destinaţi consumului. Imagini şocante surprinse cu camera ascunsă au fost distribuite pe întreg Internetul, tocmai pentru a se trage un semnal de alarmă convingător asupra tragediei ce se întâmplă în fiecare an în cadrul acestui festival. Sursă articol.

loading...