ATENŢIONARE! În Marea Britanie a crescut numărul atacurilor rasiste.

Situaţia din Marea Britanie nu este una tocmai deosebit de roză. Zilnic, cetăţenii se confruntă cu probleme deosebit de grave în ceea ce priveşte securitatea lor. O cameră de supraveghere a surprins o agresiune în care o tânără femeie musulmană este atacată din spate, de către un agresor mascat, care o loveşte pe femeie lăsând-o inconştientă.

atacccc

Imaginile au fost surprinse în Plaistow, zona de Est a Londrei, oraş în care atacurile împotriva musulmanilor s-au dublat în ultimele 12 luni, de la 406 la 800 de atacuri, informează standard.co.uk. Autorităţile sunt în alertă, iar numărul total al atacurilor rasiste din Marea Britanie, care au avut loc în cursul anului 2014 au înregistrat o creştere de 28%, de la 9.965 de atacuri declarate la un total de 12.749 atacuri, până la sfârşitul anului.

Majoritatea cetăţenilor sunt de acord cu ipoteza că, creşterea faptelor de atac asupra persoanei se datorează faptului că agresorii nu sunt arestaţi. Grav este faptul că, în multe cazuri victimele sunt prea înfricoşate ca să meargă la poliţie, fapt ce confirmă ipoteza conform căreia numărul agresiunilor este mult mai mare.

Mergeam pe stradă înspre muncă când am observat un bărbat venind foarte hotărât spre mine. Am crezut că mă va lovi. Mi-a spus ceva legat de omorârea creştinilor în Orientul Mijlociu şi ţipa la mine, a declarat Sahina Khan, 31, o altă victimă a unui atac rasist, pentru standard.co.uk.

Cu toate că, cele mai multe atacuri vizează femeile, comunitatea avertizează că aceste atacuri îi atrag pe tinerii musulmani către extremiştii care caută recruţi, pentru a-i trimite să lupte în Orientul Mijlociu. Sursă articol.

loading...