ATENŢIE! Paula Iacob lucra la redeschiderea procesului soţilor CEAUŞESCU

Avocata Paula Iacob era o persoană foarte hotărâtă în meseria ei. Ea avea ca obiectiv principal, redeschiderea procesului care a dus la moartea cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu, potrivit celor de la România TV. Redeschiderea celui mai controversat proces ar fi putut avea sorţi de izbândă numai dacă se făcea apel la o cale extraordinară de atac. Din acea motiv, în ultima perioadă a vieţii ei, Paula Iacob strângea probe pentru a putea să obţină redeschiderea procesului.

paula-iacob-foto-EvZ

Avocata Paula Iacob a susţinut mereu că:

“soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu nu au avut parte de un proces echitabil şi că au fost executaţi fără o judecată.”

Dan Voinea, fost procuror militar, a declarat pentru România TV, că

“toţi românii şi-ar fi dorit un proces pentru crimele comunismului, dar că redeschiderea procesului soţilor Ceauşescu trebuie văzut în contextul evenimentelor de atunci, pentru că Ceauşescu a fost sacrificat de comunişti pentru comunism”.

“Nu numai Paula Iacob, cred ca tot românul ar fi vrut să vadă un proces pentru toate crimele comunismului. Nu a fost să fie aşa. Mai târziu am aflat şi eu, din memoriile lui Petre Roman, că soarta soţilor Ceauşescu s-a decis într-un birou al generalului Stănculescu, în care se găseau Ion Iliescu, Petre Roman, Brucan şi alţii din primul grup de putere şi care au hotărât atunci eliminarea fizica a soţilor Ceauşescu cu ocazia procesului de la Târgovişte. Părarea mea e că acest proces trebuie văzut în contextul evenimentelor de atunci, pentru că Ceauşescu a fost sacrificat de comunişti pentru comunism. Din acest proces, toata administraţia comunistă s-a salvat, dând toată vina pe soţii Ceauşescu”, a declarat fostul procuror Dan Voinea.

Cu toate acestea, Dan Voinea spune că demersul Paulei Iacob nu ar fi avut nicio şansă de realizare, pentru că până în acest moment, în România, nici măcar nu se ştie numărul exact al victimelor comunismului, darămite să aibă loc un proces.

loading...

“Nu există nicio şansă atâta timp cât procesul comunismului de 20 de ani ani nu a putut fi pornit, pentru că acest dosar făcea parte din dosarele care priveau victimele comunismului. Asta s-a vrut iniţial atunci, însă lucrurile s-au întors exact pe dos, pentru că nu avem nimeni interesul… Atunci, grupul de putere care provenea tot din rândul comuniştilor nu avea niciun interes ca să se afle adevarul în legatură cu milioanele de victime ale comunismului. În România, până în prezent, nici măcar nu au fost numărate victimele comunismului, dar să aibă loc un proces pe măsura”, a mai spus fostul procuror.

Avocata Paula Iacob s-a stins din viaţă pe data de 6 octombrie 2015, la vârsta de 83 de ani. A fost înmormântată în Cimitirul Bellu, pe Aleea Marilor Scriitori, lângă Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Marin Preda şi Adrian Păunescu. Sursă articol.