Român PRINS la FURAT şi ÎMPUŞCAT MORTAL de un pensionar din Italia

Presa scrie despre declanşarea unui scandal cu tentă de rasism, după ce în Milano, un român a fost împuşcat mortal de un pensionar italian în casa căruia intrase, se pare, cu intenţia de a fura. Liderii partidului extremist Liga Nordului au declarat că românul şi-a meritat soarta şi susţin că ”hoţul a murit la locul de muncă”. Aceştia cer ca pensionarul italian să fie iertat, după ce acesta a fost reţinut pentru acuzaţia de omor calificat prin exces în legitimă apărare.

impuscat mortal

“Pensionarul a făcut bine că a deschis focul pentru a se apăra, omul intrase în casa lui, şi-a căutat-o. Este aberant ca pensionarul să fie pus sub acuzare. Este vorba de un hoţ mort la locul de muncă”, a afirmat Matteo Salvini, liderul formaţiunii radicale italiene, potrivit La Repubblica.

Faptele s-au petrecut astfel: în noaptea de luni spre marţi, tânărul român, în vârstă de 28 de ani, a intrat în casa italianului ajutat de mai mulţi amici. Aceştia ar fi făcut zgomot, iar proprietarul vilei care locuieşte la etajul, a luat arma semiautomată, pe care o deţinea, şi a tras fără să niciun regret. Proprietarul, după ce l-a împuşcat pe cel care intrase în casă, a ieşit pe balcon şi a tras după ceilalţi presupuşi hoţi, dar fără să îi nimerească.

italian-casa-roman-hot
Revenit în locuinţă, propriearul vilei ar fi încercat să îi ofere primul ajutor românului împuşcat, chiar să-l resusciteze, dar fără succes. Împreună cu pensionarul, în vilă mai locuieşte şi fiica acestuia, la primul etaj. Alarmaţi, vecinii au sunat la poliţie. În momentul când au ajuns carabinierii, aceştia au constatat tragedia, scriu cei de la cotidianul Corriere della Sera. Poliţiştii au trecut imediat la audierea pensionarului, acesta explicând că, a cumpărat arma după ce casa i-a fost spartă de mai multe ori. La poliţie s-ar fi găsit înregistrată o singură plângere datând de anul trecut, iar vecinii susţin că, în ultimele luni, vila pensionarului Francesco Sicignani ar fi fost spartă de mai multe ori la rând. Vecinii au declarat că din august şi până în prezent, hoţii au intrat de el de patru ori.

Familia pensionarului este cunoscută ca fiind una de bună credinţa, iar de foarte curând acesta şi-ar fi pierdut mama. Grav este că, în casă există şi copii, iar un astfel de caz nu este foarte greu de uitat de către cei mici. Un vecin a declarat autorităţilor sosite la faţa locului că “dacă aş fi fost în locul lui, aş fi făcut acelaşi lucru”. Guvernatorul regiunii Lombardia, Roberto Maroni, membru al aceluiaşi partid radical, a transmis pe contul său de socializare că Regiunea Lombardia va suporta cheltuielile pentru apărarea în instanţă a italianului, exprimându-şi dispreţul total pentru decizia de a-l pune sub acuzare. Sursă articol.

loading...