ALERTĂ! Virus NEIDENTIFICAT la graniţa de vest a României.

În ultimele trei zile, zeci de persoane din oraşul arădean Sebiş au ajuns la spital cu afecţiuni digestive. Printre aceste persoane se află şi copii, patru find deja internaţi. În prezent nu se cunoaşte cauza afecţiunilor acestora. Primele persoane s-au prezentat duminică la Spitalul Orăşănesc Sebiş, au fost în număr de 15 adulţi şi copii, care prezentau afecţiuni precum: stări de greaţă, vomă sau diaree.

email-virus

În urmatoarea zi, s-au prezentat 25 de persoane tot cu aceste afecţiunii, unele dintre acestea fiind copiii care veneau direct de la şcoală la spital. În ziua de marţi, până la ora prânzului, s-au înregistat 8 cazuri. În aceste trei zile s-au internat încă 48 de persoane cu aceste afecţiuni, dintrea care 19 copii, patru dintre aceştia fiind internati încă de duminică. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică ( DSP ) Arad, au afirmat că investigaţiile declanşate la Sebiş, nu au descoperit infecţii cu rotavirus, adenovirus sau alţi viruşi care pot provoca aceste simtome.

„În urma analizelor nu a reieşit nimic din ce am fi putut identifica. Nu ştim în acest moment cu ce ne confruntăm, dar după simptomatologie credem că este vorba de un virus care se poate transmite pe cale aerogenă” s- a pronuntat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Dana Negru.

Potrivit oficialilor D. S. P. Arad, s-a eliminat faptul că îmbolnăvirile au cauză apa sau alimentele, deoarece nu s-au găsit elemente comune de alimentaţie dintre cele 48 de cazuri. Aproximativ 30 din persoane îmbolnăvite sunt din Sebiş, iar restul sunt din localităţile învecinate. În afară de cei patru copii internaţi, celelalte persoane au fost tratate cu perfuzii în ambulatoriu spitalului, după care au putut să plece acasă. Sursă articol.

loading...